Rangiranja univerziteta u svetu i njihov uticaj – skup u organizaciji HERE tima

Stručni tim za reformu visokog obrazovanja (HERE tim) organizuje skup “Rangiranje univerziteta u svetu i njihov uticaj” u utorak 7. novembra, U Rektoratu Univerziteta u Beogradu (Studentski trg br. 1).

Na skupu će govoriti prof. Elen Hezelkorn iz Irske, stručnjak za temu rangiranja univerziteta i njihovih uticaja u modernom svetu,  prof. Sima Avramović sa Pravnog Fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. Miodrag Popović ispred Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i prof. Ivan Luković sa Univerziteta u Novom Sadu. Oni će predstaviti Erazmus+ projekat PESHES, koji se bavi uvođenjem merenja performansi i softverskih rešenja za evaluaciju performansi na univerzitetima u Srbiji.

Skup će otvoriti prof. Vladimir Džamić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. Vladimir Bumbaširević, rektor Univerziteta u Beogradu, prof. Vladica Cvetković, predsednik HERE tima i gđa Marija Filipović Ožegović, upravitelj Fondacije Tempus.

Cilj skupa je bolje razumevanje rangiranja univerziteta i uticaja koje mogu da imaju na kvalitet studijskih programa, a biće predstavljeni i primeri primene rangiranja u procesu donošenja odluka.

Gošća iz Irske – gđa Elen Hezelkorn je profesor emeritus i direktor Istraživačkog centra za visoko obrazovanje Dablinskog instituta za tehnologiju (Higher Education Policy Research Unit (HEPRU), Dublin Institute of Technology) i savetnik Irske uprave za visoko obrazovanje (Higher Education Authority, Ireland.

Računski centar Univerziteta u Beogradu omogućiće i direktan prenos skupa.

Učešće na seminaru je besplatno. Fondacija Tempus nije u mogućnosti da snosi troškove puta i eventualno smeštaja učesnika.