Конференција „Развој језичких компетенција код ученика основне школе”

Фондација Темпус – Eurydice мрежа, у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања oрганизује конференцију „Развој језичких компетенција код ученика основне школе” 3. јула 2018. године у Београду у хотелу Metropol Palace, Булевар краља Александра 69.

Циљ конференције је покретање дискусије о могућностима развоја језичких компетенција код ученика и размена добрих пракси, а циљна група су пре свега наставници енглеског, француског, немачког, руског и шпанског језика који раде са децом основношколског узраста.

На конференцији ће учествовати домаћи и страни експерти за методику наставе језика који ће говорити на теме попут значаја наставе писања, коришћења прилагођене белетристике и методе CLIL, а поред пленарног дела биће и практичног рада у мањим групама. Фокус радионица биће на начинима унапређења и подстицања усменог изражавања на страном језику, настави језика у великим групама и мотивисању ученика за активно учешће у настави.

Пријављивање за конференцију је могуће искључиво путем онлајн регистрационог формулара, док нацрт дневног реда можете погледати овде.

Рок за пријаву је 26. јун до 12:00 часова. Због ограниченог броја места, приликом одабира учесника водиће се рачуна о равномерној заступљености представника различитих институција, а предност ће имати наставници енглеског, немачког, руског и француског језика из основних школа, као и наставници шпанског језика који предају деци основношколског узраста.

Радни језици конференције су енглески и српски током пленарних сесија, а енглески, руски, француски, немачки и шпански у радним групама за те језике, док ће српски бити радни језик у групи за мотивацију. За пленарне сесије биће обезбеђен симултани превод.

Постоји могућност рефундације путних трошкова на захтев, искључиво за учеснике из Србије који не живе у Београду у висини повратне аутобуске или возне карте, а којима је претходно прихваћена пријава за регистрацију.

Додатне информације можете добити упитом на office@tempus.ac.rs.