Резултати селекције пројеката у оквиру КА2 Изградња капацитета у области младих – Омладински прозор за Западни Балкан

Извршна агенција за програме у области образовања, културе и медија Европске уније (EACEA) објавила је листу одобрених пројеката у оквиру позива за КА2 Изградња капацитета у области младих – Омладински прозор за Западни Балкан, предатих у року 8. март 2017. године.

У овом конкурсном року, одобрено је 16 пројеката чији су подносиоци организације и институције из Србије, укупне вредности 1.154.047,31 евра. Теме којима се одобрени пројекти баве укључују запошљивост и друштвену укљученост младих, развој и унапређивање омладинског рада, као и изградњу мира и подстицање дијалога међу конфликтним групама.

Подсећамо да организације и институције из Србије и у овом конкурсном року имају могућност подношења пројеката у оквиру КА2 Изградња капацитета у области младих – Омладински прозор за Западни Балкан. Ови пројекти подносе се директно Извршној агенцији у Бриселу, а рок за њихову предају је 8. март 2018. године.

Пројекти су прилика за младе и омладинске раднике из целе Европе да посете Србију, уче и усавршавају се путем тренинга, семинара, омладинских размена, Европског волонтерског сервиса и других активности, као и за младе из Србије да путују и усавршавају се у земљама Европе.

Више информација о подржаним пројектима можете наћи овде.