Наградни конкурс за пројекте социјалне инклузије кроз спорт за 2020. годину

Европска комисија објавила је позив организацијама у Европи које већ спроводе или су спровеле успешне пројекте социјалне инклузије кроз спорт и физичке активности, да се пријаве на конкурс за европску награду #BeInclusive EU Sport Awards за 2020. годину.

Рок за пријаве је 30. јун 2020. године у подне, а право учешћа имају и организације регистроване у Републици Србији. На конкурсу могу учествовати јавне или приватне организације и установе, укључујући спортске клубове и асоцијације, које користе снагу спорта за повећање социјалне укључености друштвених група у неповољном положају, попут етничких мањина, избеглица, особама са инвалидитетом, групама младих под ризиком или било које друге групе која се суочава са изазовним друштвеним околностима.

Пројекти који се налазе у фази развијања не могу се пријавити на конкурс. Пројекти који се квалификују у најужи круг добиће награду од 2500 евра и учествовати на финалној церемонији 1. децембра у Бриселу, на којој ће бити изабрана три најбоља пројекта који ће добити награду од 10.000 евра. Осим новчаних награда, пројекти и организације промоцијом добијају на препознатљивости и служиће као инспирација организацијама и појединцима широм Европе. Конкурсна документација, детаљно описана правила конкурса и поступак за пријаву доступни су на страници Европске комисије.