Спорт

Еразмус+ ће допринети развоју и европске димензије у спорту. У делу програма Еразмус+ који се односи на спорт нагласак је на транснационалним пројектима за подршку аматерском спорту и решавање прекограничних изазова, попут намештања утакмица и других спортских такмичења, допинга, насиља, расизма, сваког облика нетолеранције и дискриминације као и за унапређење доброг управљања, равноправности полова, социјалне укључености и физичке активности за све.

Све активности дела програма за спорт централизоване су и у надлежности су Извршне агенције за програме у области образовања, медија и културе са седиштем у Бриселу.

У делу за спорт подржане су две врсте пројеката:

  • колаборативна партнерства и
  • непрофитни европски спортски догађаји.

Институције из Србије тренутно не могу да учествују ни у једној од ове две врсте пројеката.

Линк за страну Извршне агенције на којој се налазе детаљи у вези са спортом: http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/actions/sport  

Презентације са првог информативног дана који је Извршна агенција организовала 2014. године можете видети на њиховој веб-страници (циљеви и приоритети, могуће активности у пројектима те критеријуми и начин пријаве пројеката).

За сва даља питања у вези са пријавом пројеката можете се обратити колегама у Извршној агенцији путем имејла: EACEA-SPORT@ec.europa.eu

 

 

 

Последње модификовано: октобар 24, 2014