Позив за тренинг „Спорт као алат за учење и борбу против дискриминације“ у Шпанији

НАПОМЕНА: Због тренутне ситуације са корона вирусом, тренинг “Спорт као алат за учење и борбу против дискриминације“ је отказан.


Национална агенција за Еразмус+ програм у Шпанији ће од 11. до 16. маја у месту Алсасуа организовати обуку под називом „Спорт као алат за учење и борбу против дискриминације“

Тренинг је намењен омладинским радницима, тренерима, омладинским лидерима, менторима волонтера и омладинским радницима/лидерима са претходним искуством у пројектима.

Спорт игра важну улогу у друштву и може бити моћан алат за учење и борбу против дискриминације у раду са младима. Током обуке, истраживаће се различите могућности спорта као алата за учење и инклузију. Различите образовне праксе спорта могу бити веома добре и ефикасне у преношењу вредности солидарности, прихватања различитости, инклузивности и културолошке свести и могу премостити јаз између различитих друштвених групација.

Циљеви тренинга:

  • Откривање, тестирање и развој алата за употребу спорта у учењу и инклузији;
  • Промишљање и анализа преносивости различитих алата за учење;
  • Пружање информација и креирање идеја за пројекте у оквиру Еразмус+ програма у области младих;
  • Изградња ширег разумевања инклузивног става.

Основни предуслов је добро познавање енглеског језика, с обзиром да је то радни језик догађаја и да се очекује активна комуникација са другим колегама.

Број учесника из Србије је ограничен.

Фондација Темпус покрива 95% трошкова учешћа и сходно правилима Еразмус+ програма, учесници TCA догађаја су у обавези да са 5% суфинансирају своје учешће.

Ако се деси да одабрани учесник не учествује на активности, дужан је да надокнади Фондацији Темпус износ средстава која су била уплаћена за његово учешће.

Заинтересовани се могу пријавити за обуку попуњавањем регистрационог  формулара. Рок за пријаве  је 14. март. 

Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање.