Мастер програми

Еразмус+ и Еразмус Мундус програми омогућавају добијање стипендија за целокупне мастер студије које подразумевају студирање на универзитетима из програмских земаља* и стицање иностране дипломе.

Стипендије програма Еразмус+ и Еразмус Мундус увек су пуне стипендије – уз месечни износ, који је намењен покривању трошкова живота, плаћени су и трошкови школарине и путни трошкови, а обезбеђено је и здравствено осигурање.

Врло је важно истаћи да се ове стипендије односе на тачно одређене студијске програме и могуће их је остварити путем Еразмус Мундус заједничких мастер програма и Еразмус Мундус мрежа за размену студената, које одређени део стипендија додељују и за целокупне мастер студије.

 

*Земље које учествују у Еразмус+ програму деле се на програмске (programme countries)  и партнерске (partner countries). У програмске земље спадају земље Европске уније, Исланд, Норвешка, Луксембург, Македонија и Турска, а у партнерске земље све остале земље којима је отворено учешће у програму. Србија је тренутно партнерска земља, као део региона Западног Балкана.

Последње модификовано: јул 29, 2016Публикације: