Отворени позиви

Еразмус+ програм – кредитна мобилност

Конкурси су јавни, објављују се на сајтовима оних високошколских институција у Србији које учествују у програму (имају потписане Еразмус+ уговоре са партнерским институцијама у Европи) и намењени су искључиво студентима и запосленима на датој институцији.

Уколико желите да проверите да ли Ваша високошколска институција учествује у програму и да ли тренутно има отворене конкурсе за Еразмус+ мобилности, саветујемо Вам да се обратите Канцеларији за међународну сарадњу Вашег универзитета или више школе.

Универзитет у Београду развио је онлајн платформу MobiON преко које се студенти и запослени на овом универзитету могу информисати о доступним конкурсима кроз Еразмус+ програм и пријавити се на њих, те на овој платформи можете проверити тренутно отворене позиве.

Тренутно је на Универзитету у Новом Саду отворено више конкурса за стипендиране размене студената и за мобилност наставног и административног особља овог универзитета које ће се реализовати на неком од универзитета из земаља Европске уније. Конкурсе можете погледати на страници Универзитета у Новом Саду.

На Универзитету у Нишу је тренутно отворено више конкурса за мобилност студената и наставног и административног особља овог универзитета. Конкурси се налазе на страници Универзитета у Нишу.

На Универзитету у Крагујевцу тренутно је отворено више позива за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм за студенте и наставно и административно особље. Конкурс погледајте на страници Универзитета у Крагујевцу.

У наредном периоду се очекује још мноштво конкурса за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм који ће се објављивати на горепоменутим страницама, те позивамо све заинтересоване да на њима редовно прате све информације.

Такође, за конкретна питања и недоумице везане за конкурсе у оквиру Еразмус+ програма, треба се обратити Канцеларији за међународну сарадњу матичног универзитета. За сва општа питања везана за Еразмус+ и Еразмус Мундус програме и стипендије, Фондација Темпус Вам стоји на располагању.

Еразмус Мундус заједнички мастер програми

Ажурирање листе доступних заједничких мастер програма очекује се на јесен 2018. године, у периоду од септембра до октобра, када ће бити објављени нови рокови за пријаве и подношење документације.

Потребно је имати у виду да сваки заједнички мастер програм има сопствени рок за подношење документације, који је неопходно проверити на сајту самог програма.

Списак доступних Еразмус Мундус заједничких мастер програма за школску 2018/2019. годину можете погледати на сајту Извршне агенције:  листа Еразмус Мундус заједничких мастер програма.

Последње модификовано: February 28, 2019Публикације: