Вести и резултати

Нове Еразмус Мундус мреже за размену

Од 2014. године институције из Србије ће учествовати у две нове мреже за размену у оквиру програма Еразмус Мундус TECH-WB и SUNBEAM, док су две мреже које су постојале у претходном периоду, SIGMA A и EUROWEB, обезбедиле нови циклус финансирања.

Од јесени 2014.године очекујемо објављивање конкурса за стипендије за студенте и наставно особље, о чему ћемо правовремено објавити информације на нашем сајту.

У јуну је завршена селекција пројеката за конкурс Еразмус Мундус програма (Акција 2 – мреже за размену), који је расписан у новембру 2013. године са роком за подношење пријава у марту 2014. године.

За више информација о резултатима селекције, посетите сајт Извршне агенције.

 

Свечани испраћај нове генерације Еразмус Мундус стипендиста

У петак, 27. јуна 2014. године, у Народној библиотеци Србије у Београду организован је свечани испраћај нове генерације стипендиста програма Еразмус Мундус из Србије.

Студентима из целе Србије који ће следећег семестра започети своје мастер или докторске студије на универзитетима широм Европе или учествовати на програмима размене на партнерским институцијама обратили су се:

  • шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Њ.Е. амбасадор Мајкл Девенпорт,
  • министар просвете, науке и технолошког развоја гдин Срђан Вербић,
  • вд управнице Народне библиотеке Србије гђа Светлана Јанчић,
  • управитељ Фондације Темпус – Ерасмус+ канцеларије за Србију гђа Марија Филиповић-Ожеговић и
  • представница Еразмус Мундус алумни асоцијације гђа Ивана Банковић.

Свечани испраћај су организовали Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија за Србију, која промовише Еразмус Мундус програм Европске уније, и Делегација Европске уније у Републици Србији. Ово је била прилика да се нови стипендисти упознају са студентима који су већ користили Еразмус Мундус стипендије и да од њих чују искуства и добију практичне савете о студирању у државама ЕУ.

 

Каријерни догађај за Еразмус Мундус алумнисте

Ради подршке запошљивости алумниста Еразмус Мундус програма и њиховој позицији на домаћем тржишту рада Фондација Темпус у сарадњи са Алумни асоцијацијом Еразмус Мундус студената (Erasmus Mundus Student and Alumni association – ЕМА) 29. јануара 2014. године у Дому омладине Београда организовала је каријерни догађај за алумнисте овог програма.

На овом догађају су учествовали представици служби људских ресурса водећих компанија на нашем тржишту: ЈП Електрмрежа Србије, НИС Газпром Нефт и Manpower Group.

На догађају су алумнисти имали прилике да се представе менаџерима људских ресурса, као и да се међусобно друже и умрежавају. Сваки од алумниста је обавио по два или три интервјуа, у трајању од по 10-15 минута, и њихови подаци ће се наћи у базама тих компанија.

Последње модификовано: октобар 14, 2014Публикације: