Vesti i rezultati

Nove Erazmus Mundus mreže za razmenu

Od 2014. godine institucije iz Srbije će učestvovati u dve nove mreže za razmenu u okviru programa Erazmus Mundus TECH-WB i SUNBEAM, dok su dve mreže koje su postojale u prethodnom periodu, SIGMA A i EUROWEB, obezbedile novi ciklus finansiranja.

Od jeseni 2014.godine očekujemo objavljivanje konkursa za stipendije za studente i nastavno osoblje, o čemu ćemo pravovremeno objaviti informacije na našem sajtu.

U junu je završena selekcija projekata za konkurs Erazmus Mundus programa (Akcija 2 – mreže za razmenu), koji je raspisan u novembru 2013. godine sa rokom za podnošenje prijava u martu 2014. godine.

Za više informacija o rezultatima selekcije, posetite sajt Izvršne agencije.

 

Svečani ispraćaj nove generacije Erazmus Mundus stipendista

U petak, 27. juna 2014. godine, u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu organizovan je svečani ispraćaj nove generacije stipendista programa Erazmus Mundus iz Srbije.

Studentima iz cele Srbije koji će sledećeg semestra započeti svoje master ili doktorske studije na univerzitetima širom Evrope ili učestvovati na programima razmene na partnerskim institucijama obratili su se:

  • šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji NJ.E. ambasador Majkl Devenport,
  • ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja gdin Srđan Verbić,
  • vd upravnice Narodne biblioteke Srbije gđa Svetlana Jančić,
  • upravitelj Fondacije Tempus – Erasmus+ kancelarije za Srbiju gđa Marija Filipović-Ožegović i
  • predstavnica Erazmus Mundus alumni asocijacije gđa Ivana Banković.

Svečani ispraćaj su organizovali Fondacija Tempus – Erazmus+ kancelarija za Srbiju, koja promoviše Erazmus Mundus program Evropske unije, i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji. Ovo je bila prilika da se novi stipendisti upoznaju sa studentima koji su već koristili Erazmus Mundus stipendije i da od njih čuju iskustva i dobiju praktične savete o studiranju u državama EU.

 

Karijerni događaj za Erazmus Mundus alumniste

Radi podrške zapošljivosti alumnista Erazmus Mundus programa i njihovoj poziciji na domaćem tržištu rada Fondacija Tempus u saradnji sa Alumni asocijacijom Erazmus Mundus studenata (Erasmus Mundus Student and Alumni association – EMA) 29. januara 2014. godine u Domu omladine Beograda organizovala je karijerni događaj za alumniste ovog programa.

Na ovom događaju su učestvovali predstavici službi ljudskih resursa vodećih kompanija na našem tržištu: JP Elektrmreža Srbije, NIS Gazprom Neft i Manpower Group.

Na događaju su alumnisti imali prilike da se predstave menadžerima ljudskih resursa, kao i da se međusobno druže i umrežavaju. Svaki od alumnista je obavio po dva ili tri intervjua, u trajanju od po 10-15 minuta, i njihovi podaci će se naći u bazama tih kompanija.

Poslednje modifikovano: oktobar 14, 2014Publikacije: