TCA догађаји за високо образовање

Transnational Cooperation Activities (TCA) – су међународне активности (семинари, обуке, конференције, истраживања) које као саставни део Еразмус + програма треба да  допринесу остварењу циљева и приоритета Еразмус+ програма и пројеката сарадње, успостављању контаката и партнерстава за нове пројекте, размени добрих пракси и развоју компетенција запослених у васпитно-образовном и омладинском раду. TCA догађаји намењени су појединцима активним у сектору формалног образовања и неформалног образовања младих (наставници, васпитачи, директори, педагози и психолози у школама, омладински радници и тренери за област неформалног образовања младих, доносиоци одлука на националном, регионалном нивоу у области формалног и неформалног образовања и сл.).

Фондација Темпус подржава учешће учесника из Србије на одређеним TCA активностима у складу са правилима програма што значи да учесници из Србије могу остварити рефундацију трошкова учешћа на TCA скуповима у иностранству или на међународним TCA догађајима у Србији максимално до износа од 95% укупних трошкова учешћа. Више о правилима учешћа на TCA активностима можете наћи овде. Листу активности за које Фондација Темпус подржава учешће у области високог образовања можете наћи у наставку странице. Ова листа се повремено допуњава новим могућностима, те Вам саветујемо да се пријавите на нашу мејлинг листу и пратите вести на сајту.

 

TCA активности у области високог образовања за које је Фондација Темпус у могућности да подржи учешће у 2020. години:

 Назив активности Опис активности

(на енглеском)

Циљна група Број места за учеснике из Србије Време дешавања
Стручно усавршавање у високом образовању (мобилност запослених), Холандија

(Professionalisation in Higher Education (staff mobility), The Netherlands)

Enhancing quality of staff mobility by embedding staff mobility in the policy goals of the organisation (HR policy, team plans, etc.). Наставно и ненаставно особље са факултета који се баве примењеним наукама, са посебним фокусом на образовању наставника.

2

15-17. април 2020. године (пријава затворена 16.2.2020.)

 

Догађај је отказан од стране организатора.

Еразмус+ пројекти: настава и учење у дигиталном добу, Немачка

(Erasmus+ Projects: Teaching and Learning in a Digital Age)

Expected results:

·      Networking;

·      Exchange of best practices and new ideas;

·      Formulation and development of recommendations;

·      Promotion of challenge-oriented objectives.

Координатори или представници пројеката, стручњаци, доносиоци одлука, представници националних агенција.

2

28-29. април 2020. године (пријава затворена 16.1.2020.)

 

Догађај је одложен од стране организатора и планира се за новембар 2020.

Остале TCA активности у оквиру Еразмус+ програмских земаља На тему интернационализације, инклузивних пракси у школама, наставе страних језика. Наставници, директори, стручни сарадници. Биће унапред најављено 2020

 

TCA активности у области високог образовања за које је Фондација Темпус била у могућности да подржи учешће у 2019. години:

Title Aim of the Activity Target group No of participants to be supported* Date of the event
Глокализација – конференција, Словенија

(Glocalisation – conference, Slovenia)

Glocalisaton: linking the far and the near in higher education Наставно и ненаставно особље на високошколским установама. 2 17 – 18. октобар 2019. године
Размена добрих пракси међу запосленима у сектору међународне сарадње, Кипар

(Exchange of good practices among IROs on ICM related issues, Cyprus)

 Participants will share their practices and methodologies on managing several issues related to Erasmus+ International Credit Mobility (KA107). Наставно и ненаставно особље на високошколским установама.  2  6-8. новембар 2019. године

* радни језик свих догађаја, осим ако није другачије наглашено, је енглески

* регистрациони формулари ће бити објављени у вестима на сајту www.erasmusplus.rs а отварање позива најављено путем мејл листа Фондације Темпус.