TCA – InnoCamp – develop your digital youth work services и Critical Thinking and Media Literacy Online Seminars

Део Еразмус+ програма у ком Србија учествује јесу и TCA (Transnational Cooperation Activities) активности  намењене појединцима запосленим и активним у сектору формалног образовања и омладинском сектору. Ове међународне активности (семинари, обуке, конференције, истраживања) служе успостављању контаката и партнерстава за нове пројекте, али и размени добрих пракси и развоју компетенција запослених у васпитно-образовном раду, неформалном образовању и омладинском раду. Више информација о начину учешћа, пријави и избору учесника, прочитајте овде.

У наставку текста прочитајте о новим онлајн TCA догађајима за које су пријаве тренутно отворене за учеснике из Србије.

InnoCamp – develop your digital youth work services

Циљ овог онлајн тренинга јесте да допринесе развоју дигиталног омладинског рада тако што ће пружити помоћ у додавању дигиталне димензије омладинском раду. InnoCamp се базира на „Innobox”сету алата и омогућава структурисан приступ и подршку за развој постојећих и стварање нових начина рада. Тренинг се одржава на енглеском језику и траје од 18. до 20. јануара 2021. године.

Током овог тренинга учесници ће имати прилике да се упознају са „Innobox” алатима, да науче како да идентификују и анализирају изазове на којима желе да раде са младима и повежу их са ширим друштвеним променама, да науче како да развију нове дигиталне методе како би се суочили са тим изазовима, да вежбају презентовање својих идеја у дигиталном окружењу и да открију нове трендове у дигиталном омладинском раду.

Уколико сте заинтересовани, за учешће се можете пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 7. децембра 2020. године. Број учесника је ограничен.

Critical Thinking and Media Literacy Online Seminars

Ова TCA активност састоји се из серије од 6 онлајн семинара који за циљ имају да подстакну омладинске раднике који се баве информисањем младих да на нови начин промишљају о медијској писмености и критичком мишљењу. У оквиру ових презентација и практичних радионица, учесници ће добити теоријска знања и практичне алате које могу применити у информисању младих.

Семинари се одржавају сваког уторка од 12. јануара до 16. фебруара 2021. године, од 14 до 16:30 часова.

Током шест недеља биће обрађене теме попут: промоције критичког мишљења и демократије у омладинском раду, инклузивних пракси у дигиталном раду са младима, насиља на интернету, дезинформације и лажних вести и како оне утичу на младе, улога медија и медијске писмености у превенцији радикализације младих и млади као креатори онлине садржаја. Семинари су тематски одвојени и могу се пратити независно један од другог.

Уколико сте заинтересовани, за учешће се можете пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 8. јануара 2021. Број учесника је ограничен.