Пријава за нове активности међународне сарадње (TCA)

Део Еразмус+ програма у ком Србија учествује јесу и TCA (Transnational Cooperation Activities) активности  намењене појединцима запосленим и активним у сектору формалног образовања и омладинском сектору. Ове међународне активности (семинари, обуке, конференције, истраживања) служе успостављању контаката и партнерстава за нове пројекте, али и размени добрих пракси и развоју компетенција запослених у васпитно-образовном раду, неформалном образовању и омладинском раду. Више информација о начину учешћа, пријави и избору учесника, прочитајте овде.

У наставку текста прочитајте о новим онлајн TCA догађајима за које су пријаве тренутно отворене за учеснике из Србије.

Massive Open Online Course (MOOC) on Digital Youth Work

Овај велики отворени онлајн курс бавиће се веома актуелном темом дигиталног омладинског рада. Курс се одржава на енглеском језику и отпочеће 16. октобра ове године. Кроз 4 тематске целине учесници курса имају прилику да се упознају са основама дигиталног омладинског рада, ефектима које дигитализација има на друштво и омладински сектор, планирањем дигиталних активности за младе и употребом дигиталних алата у омладинском раду. Овај бесплатни онлајн курс је одлична прилика за стицање обухватних информација, знања, идеја и ресурса на тему дигиталног рада са младима.

Курс ће од средине октобра бити стално доступан за приступ путем кратке регистрације.

BiTriMulti (BTM) – Online Training Course for newcomers in youth exchanges

Главни циљ овог онлајн тренинга јесте стварање прилике за учење и дељење искустава између омладинских радника који раде заједно са младима на развоју своје прве омладинске размене. Тренинг се одржава на енглеском језику од 30. новембра до 11. децембра ове године и отворен је за 3 учесника из Србије, а састоји из низа онлајн састанака и самосталних и групних задатака током којих ће се учесници упознати са Youth in Action програмом и Youthpass потврдом, пројектима размене и примерима добре праксе.

Уколико сте почетник у раду са младима и желите да научите више о омладинским разменама, пријавите се за учешће  попуњавањем кратког регистрационог формулара најкасније до 5. новембра.