Prijava za nove aktivnosti međunarodne saradnje (TCA)

Deo Erazmus+ programa u kom Srbija učestvuje jesu i TCA (Transnational Cooperation Activities) aktivnosti  namenjene pojedincima zaposlenim i aktivnim u sektoru formalnog obrazovanja i omladinskom sektoru. Ove međunarodne aktivnosti (seminari, obuke, konferencije, istraživanja) služe uspostavljanju kontakata i partnerstava za nove projekte, ali i razmeni dobrih praksi i razvoju kompetencija zaposlenih u vaspitno-obrazovnom radu, neformalnom obrazovanju i omladinskom radu. Više informacija o načinu učešća, prijavi i izboru učesnika, pročitajte ovde.

U nastavku teksta pročitajte o novim onlajn TCA događajima za koje su prijave trenutno otvorene za učesnike iz Srbije.

Massive Open Online Course (MOOC) on Digital Youth Work

Ovaj veliki otvoreni onlajn kurs baviće se veoma aktuelnom temom digitalnog omladinskog rada. Kurs se održava na engleskom jeziku i otpočeće 16. oktobra ove godine. Kroz 4 tematske celine učesnici kursa imaju priliku da se upoznaju sa osnovama digitalnog omladinskog rada, efektima koje digitalizacija ima na društvo i omladinski sektor, planiranjem digitalnih aktivnosti za mlade i upotrebom digitalnih alata u omladinskom radu. Ovaj besplatni onlajn kurs je odlična prilika za sticanje obuhvatnih informacija, znanja, ideja i resursa na temu digitalnog rada sa mladima.

Kurs će od sredine oktobra biti stalno dostupan za pristup putem kratke registracije.

BiTriMulti (BTM) – Online Training Course for newcomers in youth exchanges

Glavni cilj ovog onlajn treninga jeste stvaranje prilike za učenje i deljenje iskustava između omladinskih radnika koji rade zajedno sa mladima na razvoju svoje prve omladinske razmene. Trening se održava na engleskom jeziku od 30. novembra do 11. decembra ove godine i otvoren je za 3 učesnika iz Srbije, a sastoji iz niza onlajn sastanaka i samostalnih i grupnih zadataka tokom kojih će se učesnici upoznati sa Youth in Action programom i Youthpass potvrdom, projektima razmene i primerima dobre prakse.

Ukoliko ste početnik u radu sa mladima i želite da naučite više o omladinskim razmenama, prijavite se za učešće  popunjavanjem kratkog registracionog formulara najkasnije do 5. novembra.