Нове активности међународне сарадње (TCA) – The Power of Non Formal Education и EYE Liner in Sweden

Део Еразмус+ програма у ком Србија учествује јесу и TCA (Transnational Cooperation Activities) активности  намењене појединцима запосленим и активним у сектору формалног образовања и омладинском сектору. Ове међународне активности (семинари, обуке, конференције, истраживања) служе успостављању контаката и партнерстава за нове пројекте, али и размени добрих пракси и развоју компетенција запослених у васпитно-образовном раду, неформалном образовању и омладинском раду. Више информација о начину учешћа, пријави и избору учесника, прочитајте овде.

У наставку текста прочитајте о новим онлајн TCA догађајима за које су пријаве тренутно отворене.

The Power of Non Formal Education (online)

Циљ овог онлајн тренинга намењеног омладинским радницима, је унапређење утицаја неформалног образовања на свим нивоима од локалног до европског кроз размену и размишљање о принципима и методама неформалног образовања усмереног ка оснаживању младих. Тренинг се одржава онлајн, на енглеском језику и траје од 25. фебруара до 16. марта 2021. године. Више информација и прелиминарни програм догађаја доступни су овде.

Уколико сте заинтересовани, имате више од 18 година и добро познајете енглески језик, за учешће се можете пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 17. јануара 2021. године. Број учесника је ограничен.

EYE Liner in Sweden

Ова TCA активност пружа особама активним у омладинском раду интернационално искуство учења и прилику да развију своје компетенције за спровођење квалитетних пројеката омладинких размена. Догађај се састоји из неколико онлајн узастопних сесија  које ће се одржати у периоду од 5. до 14. фебруара 2021. године, Омладински лидери који раде директно са младима се позивају да се за догађај пријављују у пару/групи са 1 или 2 младе особе. Више информација о самом догађају доступно је овде.

Језик догађаја је енглески, а сви заинтересовани се за догађај могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 8. јануара 2021. године. Број учесника је ограничен.