Пријава за радионицe за припрему пројекaтa изградње капацитета у високом образовању

Ажурирано: Пријављивање за радионицу која ће бити одржана у Београду 29. децембра је продужено до 15. децембра у 12 часова. Сви пријављени ће бити обавештени о статусу пријаве након истека рока за пријаву.

Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији и ове године организује радионице посвећене развоју предлога пројеката за конкурс за пројекте изградње капацитета у високом образовању (некадашњи Темпус пројекти) у оквиру програма Еразмус+. Радионице су намењене представницима високошколских институција које планирају да конкуришу за пројекте изградње капацитета у високом образовању, или да у њима учествују као партнери. Циљеви радионица су:

  1. Упознати учеснике са најважнијим деловима пројектне пријаве за изградњу капацитета у високом образовању
  2. Објаснити неопходност повезивања теме пројекта са приоритетима за ову врсту пројеката
  3. Указати на међузависност појединих делова у опису пројекта (постављање општег и специфичних циљева, распоред активности по радним пакетима)
  4. Помоћи учесницима да савладају принцип попуњавања матрице логичког оквира (LFM) и разумеју «хијерархију» елемената унутар матрице
  5. Помоћи учесницима да разумеју начин разраде радних пакета и везу activity-deliverable-indicator

Прве три радионице биће посвећене припреми матрице логичког оквира пројеката (LFM), индикатора развоја пројекта и разради радних пакета. Радионице се организују према следећем распореду:

  • 05. децембар (понедељак) – Ректорат Универзитета у Новом Саду, од 10 до 16 часова
  • 08. децембар (четвртак) – Ректорат Универзитета у Нишу, од 11 до 17 часова
  • 29. децембар (четвртак) – Београд, од 10 до 16 часова

Планирано је да све три радионице имају исти садржај и покрију исте теме. Учесници ће накнадно бити обавештени о месту одржавања радионица.

Пријaву за радионице можете извршити попуњавањем формулара, најкасније до четвртка, 01. децембра до 12h.

Број учесника радионице је ограничен. При избору учесника, водиће се рачуна о заступљености различитих типова институција/организација и уједначеном броју особа из исте институције. Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији обезбеђује радне материјале и освежење током радионица.

Радионице посвећене разради описа пројекта и буџета пројекта биће организоване током  јануара 2017. године, а време, место и позив за пријављивање биће накнадно објављени.