Позив на тренинг за акредитацију за Европски Волонтерски Сервис

Фондација Темпус расписује позив за учешће на тренингу за акредитацију за Европски Волонтерски Сервис у оквиру програма Еразмус+: Млади у акцији.

Циљ тренинга је подршка организацијама/КЗМ/институцијама из Србије за будућу акредитацију и учешће у Европском Волонтерском Сервису ЕУ, да шаљу младе из Србије на ЕВС у 33 Програмске земље (28 земаља ЕУ, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Македонија и Турска) и буду домаћини страним волонтерима у Србији.

Тренинг ће се одржати у периоду од 22.-25. маја 2017. године, и на њему ће се учесници упознати са процедуром акредитације (корак по корак), апликационим формуларом, условима учешћа, са специфичностима појединих врста ЕВС-а (индивидуални, групни, краткорочни, дугорочни) итд. Акредитација за ЕВС је предуслов за коришћење финансијских средстава у оквиру Европског волонтерског сервиса ЕУ.

Како би се представници организација, канцеларија за младе или институција активних у раду са младима из Србије пријавили на тренинг о ЕВС-у, потребно је да попуне пријавни формулар.

Рок за слање пријава је 15. мај 2017. године у 23.59.

Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања тренинга. Број учесника тренинга је ограничен на максимално 20 учесника по тренингу. При избору учесника, водиће се рачуна о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености. Учешће на тренингу је бесплатно. Учесници сами сносе евентуалне путне трошкове. Фондација Темпус  покрива трошкове смештаја, материјала, освежења и хране током трајања тренинга.

Тренинг је развио тренерски тим Групе „Хајде да…“ која је обављала улогу Контакт тачке за програме МЛАДИ, Млади у акцији и Еразмус+: Млади у акцији, у периоду од 2005. до 2017. године.