Тренинзи о подношењу пројеката у области младих програма Еразмус+

Након затвореног конкурсног рока за подношење пројеката у оквиру Кључне активности 1 – Мобилност младих и пет тренинга и три вебинара организованих у сврху подршке апликантима, Фондација Темпус организује два једнодневна тренинга са циљем припреме организација и институција из Србије за писање и подношење пројеката у оквиру осталих могућности доступних организацијама и институцијама из Србије кроз омладинску компоненту програма Еразмус+. Посебан фокус ових тренинга биће на пројектима КА2 Изградња капацитета у области рада са младима. Више информација о отвореном конкурсу за ову врсту пројеката можете пронаћи овде. Тренинзи су намењени организацијама цивилног друштва, институцијама, канцеларијама за младе и другим актерима из Србије који планирају да поднесу пријаву пројекта у оквиру неког од наредних позива, укључујући КА2 Изградња капацитета у области рада са младима – Омладински прозор за Западни Балкан.

Тренинзи представљају место за одговоре на питања у вези са специфичностима позива и пројектном документацијом за пројекте Изградње капацитета у области рада са младима, као и место за представљање примера добре праксе одобрених КА2 пројеката у Србији.

Тренинзи се организују према следећем распореду:

  • 14. фебруар (уторак) – Београд, од 11 до 17 часова. Рок за пријаву је најкасније до 09. фебруара до 23.59. Можете се регистровати на следећем линку.
  • 22. фебруар (среда) – Београд, од 11 до 17 часова. Рок за пријаву је најкасније до 16. фебруара до 23.59. Можете се регистровати на следећем линку.


Планирано је да оба тренинга имају исти садржај и покрију исте теме. Учесници тренинга требало би да буду особе које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката. Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања тренинга.

Број учесника тренинга је ограничен на максимално 30 учесника по тренингу. При избору учесника, водиће се рачуна о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености. Учешће на тренингу је бесплатно. Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и храну.