Пријава за тренинге за припрему пројеката мобилности за младе програма Еразмус+

Фондација Темпус организује једнодневне тренинге са циљем припремe организација и институција из Србије за писање и подношење КА1 пројеката мобилности у оквиру омладинске компоненте првог Националног позива Програма Еразмус+ ЕУ за 2017. годину. Група за младе Фондације Темпус ће организовати једнодневне тренинге посвећене развоју предлога пројеката у оквиру Кључне активности 1 (КА1) Мобилност младих (Омладинске размене и Европски волонтерски сервис).

Тренинзи су намењени представницима организација цивилног друштва, институција, канцеларија за младе и другим актерима из Србије које планирају да конкуришу за пројекте мобилности у оквиру КА1 Мобилност младих почетком 2017. године.

Циљеви тренинга су:

  • унапредити знање учесника о могућностима Националног позива за предају пројеката у оквиру омладинске компоненте Програма Еразмус+ ЕУ за 2017. годину;
  • унапредити знање учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката у оквиру KA1 Мобилност младих (Омладинске размене и Европски волонтерски сервис);
  • упознати учеснике са специфичностима пројектне документације у оквиру KA1 Мобилност младих;
  • упознати учеснике са процедуром писања буџета у оквиру KA1 Мобилност младих.

Тренинзи се организују према следећем распореду:

  • 20. децембар (уторак) – Нови Сад, од 11 до 18 часова;
  • 22. децембар (четвртак) – Ниш, од 11 до 18 часова;
  • 27. децембар (уторак) – Београд, од 10 до 17 часова.

Планирано је да сва три тренинга имају исти садржај и покрију исте теме. Учесници тренинга требало би да буду особе које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката. Учесници ће накнадно бити обавештени о месту одржавања тренинга. Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања тренинга.

Пријаву за тренинге можете извршити попуњавањем формулара, најкасније до четвртка, 15. децембра до 23.59.

Број учесника тренинга је ограничен. При избору учесника, водиће се рачуна о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености. Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и храну током тренинга. Учешће је бесплатно.