Укратко о програму

Општи циљ Еразмус+ програма у области спорта је пружање доприноса развоју европске димензије у спорту. У овом делу програма Еразмус+, нагласак је на транснационалним пројектима за подршку аматерском спорту и решавање прекограничних изазова, попут намештања утакмица и других спортских такмичења, допинга, насиља, расизма, сваког облика нетолеранције и дискриминације, као и за унапређење доброг управљања, равноправности полова, социјалне укључености и физичке активности за све.

 

У делу за спорт подржане су три врсте пројеката:

колаборативна и мала колаборативна партнерства

непрофитни европски спортски догађаји

 

Организације и институције из Србије активне у области спорта, укључујући јавна тела, могу да буду носиоци пројектних пријава (координатори пројеката) у све три врсте Еразмус+ пројеката у области спорта, или да учествују као партнери у пројектима организацијама из других Еразмус+ програмских земаља (све земље Европске уније, Турска, Северна Македонија, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн) или Србије. Пројекте, према правилима програма, подносе организације и институције, али се кроз њих отварају шансе за учешће појединаца.

Све активности Еразмус+ програма у области спорта су централизоване и у надлежности Извршне агенције Европске комисије задужене за образовање, медије и културу (ЕАЦЕА) са седиштем у Бриселу.

Рок за подношење пријава за све три врсте пројеката у конкурсном року за 2020. годину је услед избијање пандемије изазване коронавирусом прудужен са 2. априла на 21. април 2020. године у 17 часова по средњоевропском времену.

Последње модификовано: July 28, 2020