Успех организација из Србије у оквиру позива за КА2 Изградња капацитета у области младих

У оквиру Еразмус+ програма и позива за КА2 Изградњу капацитета у области младих – АЦПАЛА у 2019. години, организације из Србије оствариле су други најбољи резултат у целој Европи. Од укупно одобрених 66 пројеката на европском нивоу, организације и институције из Србије имају 7, док су на првом месту организације из Италије. Пројекти из Србије су укупне вредности 847.590,61 евро, што чини више од 10% укупних средстава предвиђених за овај конкурс на европском нивоу.

Пројекти изградње капацитета у оквиру програма Еразмус+ се баве подстицањем сарадње и размене у области рада са младима, унапређењем квалитета и препознавања омладинског рада, неформалног учења и волонтеризма. Позив за ову врсту пројеката спроводи Извршна агенција за програме у области образовања, културе и медија Европске уније (EACEA).

Одобрени пројекти из Србије баве се широким спектром тема попут предузетништва и активног грађанства, етике у омладинском раду, као и укључивања младих са смањеним могућностима уз помоћ инклузивних метода. У овим пројектима организације из Србије ће први пут имати прилике да сарађују са преко 40 организација и институција из Европе, али и света, као што су Аустралија, Вијетнам, Индија, Уругвај, Аргентина, Бразил, Хондурас, Гана, Индонезија, итд.

Списак одобрених пројеката можете погледати овде.