Преко милион евра из Брисела за омладинске пројекте из Србије

erasmusplusНакон великог броја послатих пројеката из Србије  у Брисел, организације из Србије су оствариле велики успех у Еразмус+ програму Европске уније са 26 одобрених пројеката укупне вредности 1.058.740 евра! Група „Хајде да…“, као Контакт тачка за програм Еразмус+: Млади у акцији, жели да честита организацијама на оствареном успеху и одличном квалитету пројеката и иницијатива из Србије.

У оквиру првог позива за западни Балкан у оквиру Еразмус+: Млади у акцији, укупно је пристигло 149 пројеката. Од тог броја, Извршна агенција из Брисела је подржала 43 пројекта на целом Балкану, од чега су 26 из Србије или чак 60% свих одобрених пројеката на Балкану. Велика заступљеност пројеката из Србије у укупном броју говори о високом квалитету пројеката из Србије.

Из одобрених средстава, више од милион евра биће уложено у реализацију 26 међународних омладинских иницијатива из Србије, у области запошљавања младих, омладинског рада, предузетништва, социјалне инклузије, оснаживања младих и интеркултурног учења. У оквиру одобрених пројеката, млади из целе Европе ће моћи да посете Србију и  уче и усавршавају се оквиру обука, кампова и других активности које ће организовати стручњаци из Србије. Такође, млади из Србије ће моћи да бесплатно путују и усавршавају се у земљама Европе.

У промоцији омладинског дела Еразмус+ у Србији, Група „Хајде да…“,  као Контакт тачка, сваке године одржи више тренинга, инфо-дана, семинара и промоција широм Србије. На њима, више стотина организација, Канцеларија за младе и институција из Србије добија информацију о томе како могу да користе Програм и више хиљада младих се информише о томе шта Програм Еразмус+: Млади у акцији нуди младима у Србији. Више информација на адреси: https://erasmusplus.rs/category/mladi/.

Преглед одобрених пројеката се може пронаћи у наставку:

pdf

Листа подржаних пројеката у Србији предатих у року 3. април, 2015 

Logoi_partnera2