Preko milion evra iz Brisela za omladinske projekte iz Srbije

erasmusplusNakon velikog broja poslatih projekata iz Srbije  u Brisel, organizacije iz Srbije su ostvarile veliki uspeh u Erazmus+ programu Evropske unije sa 26 odobrenih projekata ukupne vrednosti 1.058.740 evra! Grupa „Hajde da…“, kao Kontakt tačka za program Erazmus+: Mladi u akciji, želi da čestita organizacijama na ostvarenom uspehu i odličnom kvalitetu projekata i inicijativa iz Srbije.

U okviru prvog poziva za zapadni Balkan u okviru Erazmus+: Mladi u akciji, ukupno je pristiglo 149 projekata. Od tog broja, Izvršna agencija iz Brisela je podržala 43 projekta na celom Balkanu, od čega su 26 iz Srbije ili čak 60% svih odobrenih projekata na Balkanu. Velika zastupljenost projekata iz Srbije u ukupnom broju govori o visokom kvalitetu projekata iz Srbije.

Iz odobrenih sredstava, više od milion evra biće uloženo u realizaciju 26 međunarodnih omladinskih inicijativa iz Srbije, u oblasti zapošljavanja mladih, omladinskog rada, preduzetništva, socijalne inkluzije, osnaživanja mladih i interkulturnog učenja. U okviru odobrenih projekata, mladi iz cele Evrope će moći da posete Srbiju i  uče i usavršavaju se okviru obuka, kampova i drugih aktivnosti koje će organizovati stručnjaci iz Srbije. Takođe, mladi iz Srbije će moći da besplatno putuju i usavršavaju se u zemljama Evrope.

U promociji omladinskog dela Erazmus+ u Srbiji, Grupa „Hajde da…“,  kao Kontakt tačka, svake godine održi više treninga, info-dana, seminara i promocija širom Srbije. Na njima, više stotina organizacija, Kancelarija za mlade i institucija iz Srbije dobija informaciju o tome kako mogu da koriste Program i više hiljada mladih se informiše o tome šta Program Erazmus+: Mladi u akciji nudi mladima u Srbiji. Više informacija na adresi: https://erasmusplus.rs/category/mladi/.

Pregled odobrenih projekata se može pronaći u nastavku:

pdf

Lista podržanih projekata u Srbiji predatih u roku 3. april, 2015 

Logoi_partnera2