Вебинар: Европске политике и стратегије у образовању одраслих на EPALE

Фондација Темпус – EPALE Србија национални тим за подршку организује вебинар на тему „Европске политике и стратегије у образовању одраслих на EPALE, који ће бити одржан у среду, 28. октобра 2020. у 16 сати.

Циљ вебинара је представљање ресурса и материјала које EPALE платформа нуди доносиоцима одлука, истраживачима и онима који се баве осмишљавањем програма обука за одрасле – представницима министарстава, Националне службе за запошљавање, Привредне коморе, универзитета, институција које се баве образовањем одраслих,  али и свима осталима који би желели да сазнају нешто више о актуелним европским политикама и стратегијама у области образовања одраслих.

На вебинару, учесници ће моћи да сазнају шта све садржи секција EPALE платформе под називом Политике ЕУ – информације о кључним стратешким документима, Европској агенди за образовање одраслих, програмима кроз које ЕУ финансира овај сектор, бројним истраживањима, студијама и статистичким подацима о образовању и вештинама одраслих у земљама Европе. Поред тога, биће речи и о новим секцијама EPALE платформе – отвореним образовним ресурсима (OER) и масовним отвореним онлајн курсевима (MOOC) и могућностима које они нуде.

Пријава за учешће на овом вебинару врши се искључиво попуњавањем регистрационог формулара.

Рок за пријаву је понедељак, 26. октобар до 23:59 часова. Након истека рока, линк за приступ вебинару биће послат пријављеним учесницима путем мејла.

За све додатне информације можете се обратити EPALE Србија националном тиму за подршку путем телефона и е-поште:

Телефон: 011/33 42 430, опција 3

E-пошта: adult-education@tempus.ac.rs

ЕPALE платформа намењена је професионалцима у области образовања одраслих у Европи (наставницима, професорима, тренерима, истраживачима, организаторима, доносиоцима одлука) и омогућава свима који се баве или су заинтересовани за образовање одраслих да се виртуелно састану на једном месту и размене своја знања, искуства, питања и добре праксе.