Вебинар: CEEPUS размене – прилике за freemovere и кандидате унутар мрежа

Имајући у виду да ће закључно са 31. октобром трајати аплицирање за размене током летњег семестра 2017/18. године, као и да ће до 30. новембра бити омогућено пријављивање CEEPUS freemover кандидата, Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија 13. јула у 15:30 часова за заинтересоване студенте и предаваче организује бесплатни вебинар ”CEEPUS размене – прилике за freemovere и кандидате унутар мрежа”.

Уколико сте студент или члан наставног особља на државној високошколској установи у Републици Србији и заинтересовани сте за стипендирану мобилност у некој од држава средње или југоисточне Европе, позивамо Вас да до 13. јула у 12 часова пријавите своје учешће на вебинару на следећем линку.

Заинтересовани ће на вебинару имати могућност да “на даљину” – из собе и преко свог рачунара – добију ближе информације о апликационом процесу за CEEPUS размену, истраживању опција за мобилност, могућностима које овај програм нуди, као и да поставе питања у вези са овим програмом.

Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS) студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама попут Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Чешке, Мађарске, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Пољске, Румуније, Словачке и Словеније. Размена унутар CEEPUS програма првенствено се спроводи унутар мрежа, тј. на партнерским високошколским установама које су део мреже у којој учествује и установа заинтересованог апликанта, али постоји и могућност размене изван CEEPUS мрежа (freemovers); ближе информације о условима и роковима доступне су овде, а преглед корака у процесу пријављивања могуће је видети на овом линку.