Вебинари о избору и планирању даљег образовања за ученике и њихове родитеље

Национални центар Euroguidance – Европске мреже за подршку каријерном вођењу и саветовању током маја, јуна и јула организује серију вебинара који су намењени ученицима завршних разреда основних и средњих школа који уписују следећи ниво школовања – средњу школу, односно факултет или високу школу, као и њиховим родитељима који желе да се информишу о начинима на које могу да подрже своју децу у доношењу одлука и припреме за следеће фазе образовања и учења.

Циљеви вебинара су да дају смернице у погледу питања и дилема у вези са преласком на наредни ниво образовања али и да подстакну размишљање и дискусију на ове теме, па ће након презентације, учесници имати прилике да поставе питања и изнесу коментаре. Учешће на вебинарима је бесплатно, а за учешће потребан је рачунар са стабилном интернет везом.

  • Вебинар за ученике завршних разреда основне школе под називом Избор и упис у средњу школу, одржава се у уторак 23. маја 2017. од 12:30 до 13:15. Током вебинара биће представљене смернице при избору средње школе као и препоруке за савладавање треме пред завршни испит. Наставници/разредне старешине се охрабрују да се прикључе са својим одељењима вебинару у склопу својих активности у школи. Пријава за учешће на вебинару отворена је до 22. маја у 16 часова, а обавља се путем регистрационог формулара(уколико се наставник пријављује са својим одељењем за учешће, наводи само своје контакт податке и податке о школи, разреду и броју присутних ученика).
  • Вебинар за родитеље под називом Како подржати своје дете у процесу доношења одлука о избору занимања и наставка школовања“ одржава се у петак 19. маја 2017. године од 18:00 до 18:45. Вебинар је намењен родитељима ученика завршних разреда основних и средњих школа који размишљају о наставку школовања на средњошколским, односно високошколским установама. Пријава за учешће на вебинару отворена је до 19. маја у 12 часова, а обавља се путем регистрационог формулара.
  • Вебинари за ученике завршних разреда средње школе баве се темама битним за матуранте који су непосредно пред уписом прве године факултета или високе школе. Вебинари су намењени пре свега ученицима завршног разреда средње школе, али је отворен и за друге заинтересоване. Охрабрујемо наставнике/разредне старешине да са својим ученицима присуствују вебинару у склопу својих школских активности.
  • Вебинар „Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма“ одржава се у четвртак 11. маја 2017. године од 13:00 до 13:45 – пријављивање путем регистрационог формулара  до  10. маја у 16 часова.
  • Вебинар „Како савладати трему пред пријемни испит за факултет“ одржава се у уторак 13. јуна 2017. године од 16:00 до 16:45 – пријављивање путем регистрационог формулара до 13. јуна у 12 часова.
  • Вебинар „Шта треба да знате о студентском животу“ одржава се у уторак 11. јула 2017. године од 16:00 до 16:45 – пријављивање путем регистрационог формулара до 11. јула у 12 часова.
  • Вебинар „Шта да радите ако нисте уписали жељени студијски програм“ одржава се у уторак 18. јула 2017. године од 16:00 до 16:45 – пријављивање путем регистрационог формулара до 18. јула у 12 часова.