У јуну: три вебинара Фондације Темпус

Фондација Темпус у наредном периоду организује три вебинара на различите теме од значаја за будуће средњошколце и бруцоше, студенте, њихове родитеље, као и за наставнике. Позивамо Вас да у наставку прочитате нешто више о сваком, као и да се пријавите попуњавањем одговарајућег регистрационог формулара.

 

Вебинар: Шта још треба да знате кад правите листу жеља за упис у средњу школу?

За све будуће средњошколце који управо припремају листу жеља за упис средње школе Фондација Темпус организује вебинар са циљем да одговори на нека општа питања којима се често не придаје довољно пажње при избору средње школе.

Током вебинара ћете добити одговоре на питања попут:

  • Шта је разлика између стручног и општег средњег образовања?
  • Које су могућности за наставак образовања у зависности од избора средње школе?
  • Шта су то огледи и по чему се разликују од осталих образовних профила?

Уз будуће средњошколце, вебинар могу да прате и њихови родитељи, као и наставници заитересовани за тему. Учесници ће моћи да током вебинара поставе питања или недоумице које имају у вези са наведеним општим темама. Због временског ограничења неће бити могуће одговарати на питања која се тичу конкретних школа/профила, броја поена потребних за упис и сл.

На вебинару очекујемо представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Вебинар ће се одржати у среду, 22. јуна 2016. од 14:30 до 15:30 часова. Потребно је да се сви заинтересовани за учешће претходно региструју попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 22. јуна до 10 часова.

На дан вебинара пријављени ће добити техничке параметре за приступ вебинару. Од техничких предуслова потребан је само рачунар са стабилном интернет везом.

 

Вебинар: Шта треба да знате о акредитацији када бирате студијски програм на факултету или високој школи?

За све будуће бруцоше који управо припремају пријемне испите и бирају студијске програме које ће уписати на факултетима или високим школама у 2016/17. години, Фондација Темпус организује вебинар о акредитацији.

Током вебинара ћете добити одговоре на питања попут:

  • Зашто је важно да ваш будући факултет/висока школа и програм студија буду акредитовани?
  • Шта је процес акредитације високошколских установа и њихових програма?
  • Где се можете информисати о акредитованим програмима?

Такође, можете поставити питања и недоумице које можда имате у вези са процесом акредитације и добити одговоре у току самог вебинара.

Вебинар ће водити проф. др Мирко Савић, члан Комисије за акредитацију и проверу квалитета.

Вебинар ће се одржати у среду, 22. јуна 2016. од 18 до 19 часова. Потребно је да се сви заинтересовани за учешће претходно региструју попуњавањем регистрационог формулара до 22. јуна до 10 часова. На дан вебинара пријављени ће добити техничке параметре за приступ вебинару. Од техничких предуслова потребан је само рачунар са стабилном интернет везом.

 

Вебинар: Каријерно информисање у средњој школи

На самом крају школске године, Euroguidance центар организује вебинар о каријерном информисању у средњој школи, који ће се одржати 27. јуна од 11 до 12 часова. Намењен је свим наставницима и стручним сарадницима у средњим школама – каријерним практичарима и саветницима.

Вебинар представља прилику да се сазна нешто више о изворима каријерног информисања у средњој школи, као и повод за разговор на дату тему и размену мишљења и искуства међу колегама. Такође, овим вебинаром ћемо најавити планирине активности Еурогуиданце центра које ћете моћи да пратите и похађате од јесени, као и да чујемо Ваше коментаре и потребе којима ћемо се трудити да прилагодимо предстојеће активности.

Позивају се наставници средњих школа да се пријаве за учешће на вебинару попуњавањем регистрационог формулара до недеље, 26. јуна 2016. године до 20 часова.