Завршен циклус отворених врата за академску 2016/2017. годину

Данас одржаним инфо сесијама у седишту Фондације Темпус успешно је окончан програм отворених врата у академској 2016/2017. години, који Фондација спроводи у циљу бесплатног, свеобухватног и ефикасног информисања студената, наставног и административног особља о могућностима за стипендирање у оквиру програма Еразмус+, Еразмус Мундус и ЦЕЕПУС.

У текућој академској години, током програма који је трајао од 15. октобра до 30. марта, више од стотину заинтересованих је искористило могућност да се ближе информише и разреши недоумице у вези са свим аспектима расположивих могућности за мобилност, попут одабира високошколских институција, процедура за пријављавиње и пратећих стипендија. Новину у односу на претходне циклусе отворених врата представљала је могућност за информисање о приликама за мобилност младих кроз Европски волонтерски сервис и омладинске размене, које нуди омладинска компонента програма Еразмус+.

Заинтересовани који су били спречени да у терминима отворених врата дођу у просторије Фондације, у оквиру овогодишњег програма су по први пут могли да се информишу кроз разговор уживо путем друштвене мреже Фејсбук. Осим тога, велики број студената и младих искористио је могућност да се информише путем електронске поште scholarships@tempus.ac.rs или телефона 011-3342-430, који ће остати доступни и по окончању отворених врата, од 1. априла 2017. године.

Група за каријерно вођење, информисање и мобилност Фондације Темпус за наредни период најављује покретање нових, додатних модалитета информисања о могућностима стипендирања, због чега се сви заинтересовани позивају да редовно прате сајт Фондације www.erasmusplus.rs и пријаве се за добијање информација путем мејлинг листе за појединце, путем овог линка.