Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u junu 2021. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom juna 2021. godine organizuje događaje

Četvrtak, 3. jun

Vebinar: Kako savladati tremu pred prijemni ispit

U okviru ove teme učenici srednje škole će imati priliku da saznaju različite načine za prevazilaženje treme i osmisle svoj plan za suočavanje sa tremom prilikom polaganja prijemnog ispita.

Vebinar se održava u četvrtak, 3. juna sa početkom u 12.30 časova i trajaće do 13.15 časova. Za prijavu za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak registracioni formular, a rok za prijavu je sreda, 2. jun u 15 časova.

Petak, 4. jun

Vebinar: Vodič kroz aplikacione formulare za projekte partnerstava u oblasti sporta

Jednočasovni vebinar namenjen je predstavnicima sportskih klubova, društava, saveza, udruženja, kao i drugim organizacijama i ustanovama aktivnim u oblasti sporta, zainteresovanim za učešće u Erazmus+ projektima Partnerstava za saradnju i Malih partnerstava u oblasti sporta u aktuelnom pozivu (rok 17. jun 2021. godine). Učesnici vebinara će dobiti opšte informacije o aplikacionim formularima za podnošenje ovih vrsta projekata i moći će da se informišu o tehničkim aspektima postupka apliciranja putem portala Funding & tender opportunities.

Vebinar se održava u petak, 4. juna, sa početkom u 16 časova. Za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 3. juna u 15 časova.

Ponedeljak, 7. jun

Prezentacija: Mogućnosti za mobilnost studenata kroz programe Erazmus+ i CEEPUS, Velika sala SKC-a 

Događaj koji zajedno organizuju Fondacija Tempus i Studentski kulturni centar Beograd namenjen je aktuelnim i budućim studentima osnovnih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u Srbiji koji su zainteresovani da jedan deo svojih studija provedu na stipendiranoj studentskoj razmeni u inostranstvu u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS, kao i studentima zainteresovanim za studiranje master studija u inostranstvu.

Na prezentaciji će biti reči o aktuelnom konkursu za podnošenje prijava u okviru CEEPUS programa i predstojećim konkursima za razmene kroz oba programa, uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji, načinu prijavljivanja i visini i obuhvatu stipendija. Osim toga, svi zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa Erazmus Mundus zajedničkim master programima koji nude mogućnost pohađanja celokupnih master studija u inostranstvu.

Prezentacija će se održati u ponedeljak, 7. juna od 18 do 19 časova, u Velikoj sali Studentskog kulturnog centa u Beogradu (Kralja Milana 48). Broj učesnika će biti biti ograničen i usklađen sa važećim epidemiološkim merama.

Utorak, 8. jun

Vebinar: Mogućnosti za mobilnost studenata kroz programe Erazmus+ i CEEPUS

Informativni centar Fondacije Tempus u utorak, 8. juna, u 16 časova organizuje vebinar namenjen aktuelnim i budućim studentima osnovnih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u Srbiji koji su zainteresovani da jedan deo svojih studija provedu na stipendiranoj studentskoj razmeni u inostranstvu u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS, kao i svršenim studentima zainteresovanim za pohađanje celokupnih master studija u inostranstvu.

Na vebinaru će biti reči o aktuelnom konkursu za razmene u okviru CEEPUS mreža i predstojećim konkursima u okviru oba programa, uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji, načinu prijavljivanja i visini i obuhvatu stipendija. Osim toga, svi zainteresovani će imati priliku da se informišu o Erazmus Mundus zajedničkim master programima koji nude mogućnost pohađanja celokupnih master studija u inostranstvu.

Za prijavu učešća je potrebno popuniti kratak registracioni formular, najkasnije do 7. juna u 15 časova.

Utorak, 15. jun

Vebinar: Izbor srednje škole

Vebinar, koji se održava u utorak, 15. juna od 12.30 do 13.15 časova, namenjen je učenicima 8. razreda osnovnih škola, kao podrška pri razmišljanju o srednjim školama (obrazovnim profilima) i njihovom rangiranju prilikom sastavljanja liste želja. Pored predstavljanja čestih pitanja i dilema sa kojima se mali maturanti susreću dok razmišljaju o izboru srednje škole, biće predstavljene i praktične smernice za donošenje odluke o narednom nivou obrazovanja.

Vebinar mogu samostalno da prate učenici 8. razreda iz svih škola u Republici Srbiji. Prijavljivanje se vrši do ponedeljka, 14. juna u 15 časova popunjavanjem registracionog formulara.

Četvrtak, 17. jun

Vebinar: Kako da uspešno kreirate novi Europass CV?

Ova praktična onlajn sesija namenjena je studentima, učenicima, mladima, nastavnicima, zaposlenim osobama i tražiocima posla, kao i svim osobama koje žele da saznaju kako se koristi inovirana Europass platforma. Tokom vebinara će biti demonstrirano kako se registruje na platformu, kako se na njoj kreiraju, čuvaju, dele i sa nje izvoze Europass profil (portfolio), radna biografija (CV) i propratno pismo, kao i koje dodatne funkcionalnosti u svrhu obrazovanja i zapošljavanja su na raspolaganju.

Vebinar se održava u četvrtak, 17. juna sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 16. juna u 15 časova.

Četvrtak, 24. jun

Vebinar: Erazmus+ platforme i mreže za profesionalno usavršavanje nastavnika

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih.  

Prisutni će biti u prilici da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavnje i povezivanje sa kolegama širom Evrope putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima.

Jednočasovni vebinar se održava u četvrtak, 24. juna, sa početkom u 16 časova. Za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 23. juna u 15 časova.

Sreda, 30. jun

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u sredu, 30. juna, u 16 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o sistemu visokog obrazovanja u Srbiji i akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Na vebinaru će detaljnije biti predstavljena ažurirana elektronska verzija kataloga Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, kao i vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita. Učesnici će takođe moći da dobiju odgovore i na praktična pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se izvodi na engleskom jeziku, a zaintersovani strani kandidati se mogu prijaviti za učešće putem kratkog registracionog formulara, najkasnije do 29. juna u 15 časova.

Stalne aktivnosti tokom juna

Sreda, 2, 9, 23. i 30. jun

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja 

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da ulestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 10-18 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 2, 9, 23. i 30. jun od 12 do 13 časova.

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature? 

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. U ovom trenutku, razgovori se obavljaju isključivo putem Skajpa, a svoj razgovor možete zakazati popunjavanjem kratkog registracionog formulara.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content