Инфо дани, радионице, вебинари и туторијали

Важно обавештење о активностима Фондације Темпус

 

Фондација Темпус је задужена за промовисање и спровођење програма Еразмус+ у Србији у области образовања, обука и младих. У склопу промоције Еразмус+ програма, Фондација Темпус током године организује разне догађаје, међу којима су:

1. Инфо дани

2. Радионице

3. Вебинари

4. Туторијали

ИНФО ДАНИ

Инфо дани се организују у циљу информисања свих заинтересованих институција и појединаца у области образовања и младих о могућностима за учешће у програму Еразмус+ и усклађени су са објавом годишњег општег и Националног позива за подношење пријава за Еразмус+ пројекте. Позиви за предлоге пројеката се по правилу објављују у октобру и новембру, када се организују и Инфо дани и то у Београду и градовима широм Србије. Учешће на Инфо данима је бесплатно, а потребно је једино попунити регистрациони формулар.

Инфо дани 2019

Фондација Темпус организовала је током новембра Националне Еразмус+ Информативне дане у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. Све презентације можете погледати ОВДЕ.

Инфо дани 2018

Фондација Темпус организовала је током октобра и новембра Националне Еразмус+ Информативне дане у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Презентације са Инфо дана

Снимак Инфо дана у Београду

 

РАДИОНИЦЕ

У склопу подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и младих, Фондација Темпус организује радионице за писање и подношење пројеката.

Радионице су намењене високошколским институцијама, као и предшколским установама, школама, институцијама за образовање одраслих и младима и то за пројекте у Кључним активностима 1 и 2 (КА1 и КА2).

Презентације са Инфо дана и радионица за конкурсни рок за 2019. годину

 

Фондација Темпус је у предходном периоду организовала 11 радионица за писање пројеката у неколико градова Србије за различите врсте пројеката у оквиру КА1 и КА2.

Школе – Радионица – Буџет за КА1 пројекте мобилности

Школе – Радионица – КА1 пројекти мобилности за опште, стручно и образовање одраслих – пријавни формулар

Школе – Радионица – КА1 пројекти мобилности за опште, стручно и образовање одраслих

Високошколске установе – Увод – сврха пројеката изградње капацитета, осврт на минимум партнерства, типове пројеката и приоритети конкурсног рока 2017.

Високошколске установе – Делови ЛФМ-а

Високошколске установе – Индикатори напредовања пројекта

ВЕБИНАРИ

Фондација Темпус организује вебинаре – интернет семинаре – као једну од корисних алатки за унапређење знања и вештина, такорећи ”од куће”, јер је за учешће у њима потребно само да корисник издвоји време и да има стабилну интернет везу. Вебинари покривају различите теме – од општих информација о могућностима за појединце и институције у систему образовања и области рада са младима, до специфичних тема везаних за одређене делове програма или врсте пројеката.

ТУТОРИЈАЛИ

У циљу што бољег информисања свих заинтересованих за Еразмус+ програм, Фондација Темпус је направила и видео упутства – туторијале за поједине активности у процесу пријављивања пројеката.

PIC број – први корак ка Еразмус+ пројектима

Упутство за попуњавање формулара за КА1 пројекте мобилности за школе, ВЕТ и образовање одраслих

Упутство за попуњавање формулара за КА2 пројекте стратешких партнерстава за школе, ВЕТ и одрасле

 

Архива везана за прошле конкурсне рокове:

Последње модификовано: новембар 11, 2019Публикације: