TCA događaji namenjeni omladinskom sektoru

Na ovoj stranici, zainteresovani pojedinci aktivni u oblasti neformalnog obrazovanja mladih se mogu informisati o TCA (Training and Cooperation Activities) događajima na koje je Fondacija Tempus u mogućnosti da pošalje učesnike iz Srbije u tekućoj godini.

Za učešće na svim događajima sa spiska, izabranim kandidatima Fondacija Tempus refundira 95% troškova putovanja nakon povratka sa događaja, dok organizatori pokrivaju smeštaj i hranu za učesnike.

Uz opis svakog događaja nalazi se link ka objavi sa više informacija. Prijavljivanje se vrši putem istog linka, a prethodno je neophodno kreirati nalog na SALTO platformi.

Ova stranice se redovno ažurira informacijama o novim pozivima, a kako bi bili obavešteni kada se novi događaj nađe na spisku, zainteresovanima preporučujemo da  se prijave na našu mejling listu.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem mejla tcas@tempus.ac.rs

Otvoreni pozivi:

Cross Over 2023 – International Training Course on KA2 project quality

Od 5.9.2023.  do 8.9.2023.  – Bratislava, Slovačka

Ovu TSA obuku sa elementima kontakt seminra organizuje Nacionalna agencija za Erazmus+ iz Slovačke sa ciljem proširenja učešća omladinskih organizacija u Erazmus+ partnerstvima za saradnju (KA2), kao i poboljšanja kvaliteta pripreme projekata i implementacije partnerstava za saradnju,  fokusirajući se pritom na pozitivan uticaj na omladinski sektor. 

Ciljna grupa: Omladinski radnici, omladinski lideri, menadžeri omladinskih projekata, predstavnici omladinskih organizacija zainteresovanih za KA2 projekte koji imaju početnu projektnu ideju i osnovna znanja o mogućnostima koje nudi Erazmus+ program za mlade. Pri izboru učesnika, prednost će imati pojedinci koji su učestvovali u radionici za pripremu KA210 i KA220 projekata u organizaciji Fondacije Tempus.

Više informacija i prijave na linkuhttp://trainings.salto-youth.net/11301 

Rok za prijavu:  25.7.2023. godine.

International Tool Fair XVII – Mental health – Minds in motion

Od 13.11.2023. do 17.11.2023. – Irska

Nacionalna agencija za Erazmus+ iz Irske organizuje događaj posvećen istraživanju i razmeni „obrazovnih alata“. Obrazovni alat se može posmatrati kao način na koji prenosimo znanje i realizujemo obrazovne ciljeve. Ovaj sajam u Irskoj je posvećen predstavljanju neformalnih obrazovnih alata i pristupa mentalnom zdravlju.

Ciljna grupa: Događaj je osmišljen tako da uključi raznovrsne učesnike: nastavnike, omladinske radnike, stručnjake, volontere, edukatore za odrasle, istraživače, trenere i druge.

Zainteresovani pojedinci aktivni u oblasti neformalnog obrazovanja i omladinskog rada  mogu pročitati više informacija i prijaviti se putem sledećeg linka: http://trainings.salto-youth.net/11319

Rok za prijavu: 16.8.2023.

The Power of Non Formal Education

Od 14.11.2023.  do 19.11.2023.  – Budimpešta, Mađarska

Ovaj trening je namenjen unapređenju uticaja neformalnog obrazovanja, njegovih principa i metoda u osnaživanju mladih ljudi kao aktivnih učesnika društva. Ovaj kurs ima za cilj da učesnici:

  • Upoznaju i isprobaju različite metode neformalnog obrazovanja (NFE).
  • Analiziraju ulogu i status NFO u različitim zemljama Evrope.
  • Upoznaju se sa, i analiziraju evropsku strategiju NFE.
  • Istraže uloge, mogućnosti i komplementarnosti različitih obrazovnih dimenzija (formalnih, neformalnih, informalnih).
  • Preispitaju svakodnevnu praksu omladinskog rada.
  • Razumeju principe NFO u okviru Erazmus+ programa i kako se oni mogu koristiti kao efikasan alat.

Ciljna grupa: Omladinski radnici, treneri, omladinski lideri, menadžeri omladinskih projekata.

Više informacija i prijave na linkuhttp://trainings.salto-youth.net/11401  

Rok za prijavu:  21.9.2023. godine.

Skip to content