Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u aprilu 2024. godine.

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru svog mesečnog programa aktivnosti tokom aprila 2024. godine, organizuje događaje: 

Ponedeljak, 8. april

Vebinar: Putuj u inostranstvo kroz omladinske razmene

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen svim mladima od 13 do 30 godina, koji žele da se upoznaju sa mogućnostima koje pružaju Erazmus+ omladinske razmene. Učesnici će se, pored pravila sprovođenja omladinskih razmena, upoznati i sa Eurodesk platformom koja predstavlja jedan od alata za pretragu i podršku mobilnostima za mlade, ali i drugim resursima poput Evropskog portala za mlade i naše brošure „Stipendije”.

Vebinar se održava u ponedeljak, 8. aprila, od 16 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 8. aprila u 12 časova.

Elektronski formular dostupan je na ovom linku.

Sreda, 10. april 

Vebinar: Izbor srednje škole

U okviru ove teme biće predstavljena česta pitanja i dileme s kojima se mali maturanti susreću dok razmišljaju o izboru srednje škole i obrazovnog profila, kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja.

Vebinar se održava u sredu, 10. aprila, od 12.30 do 13.15 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 9. aprila u 15 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Ponedeljak, 15. april

Vebinar: eTwinning zajednica, njeni benefiti i saveti za upotrebu dostupnih resursa

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar u ponedeljak, 15. aprila, putem Microsoft Teams aplikacije za sve zaposlene i stručne saradnike u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama. 

eTwinning je deo Evropske platforme za školsko obrazovanje (European School Education Platform) koja povezuje zaposlene u školskim i predškolskim ustanovama širom Evrope sa ciljem da im omogući da zajednički osmišljavaju i sprovode projekte, razmenjuju ideje i primere dobre prakse, povezuju učenike i obogaćuju nastavu.

Učesnici će imati priliku da čuju iz prve ruke koji su benefiti eTwinning zajednice i alata, kao i da nauče na koji način mogu da iskoriste besplatne resurse za sticanje znanja i veština potrebnih za sprovođenje Erazmus+ projekata. Na vebinaru će gostovati i naši eTwinning ambasadori koji će o pomenutim temama govoriti iz ličnog iskustva. 

Vebinar se održava u ponedeljak, 15. aprila, od 16 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 15. aprila u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Sreda, 17.  april 

Vebinar: Šta nakon srednje škole – koraci u izboru studijskog programa

Tokom vebinara biće predstavljena česta pitanja i problemi sa kojima se učenici završnih razreda srednje škole susreću kada razmišljaju o izboru studija, kao i predložene praktične smernice u vidu koraka koji bi trebalo da se preduzmu u procesu donošenja odluke o nastavku karijere i pripreme za prelazak u naredne faze karijernog razvoja.

Vebinar se održava u sredu, 17. aprila, od 12.30 do 13.15 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 16. aprila u 15 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku


Stalne aktivnosti tokom aprila 

Sreda, 3, 10, 17. i 24. april 

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja 

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu. 

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9‒17 časova) ili slanjem poruke na adresu: info@tempus.ac.rs. Sesije mogu da se organizuju i onlajn. Raspoloživi termini su: 3, 10, 17. i 24. april od 12 do 13 časova

Euroguidance individualne konsultacije 

Individualne konsultacije ‒ razgovori sa psihologom/pedagogom za učenike koji imaju dileme u vezi sa izborom srednje škole/fakulteta održavaju seonlajn utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova,  a obavezno je prethodno zakazivanje popunjavanjem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku.   

Sve aktivnosti podrške učenicima su besplatne, a više informacija  dostupno je ovde.   

Facebook live chat 

Pored imejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije. 

Svake srede, od 16 do 17 časova, i svakog petka, od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate sa Fondacijom Tempus telefonom na broj 011 33 42 430 (opcija 1) ili slanjem imejla na adresu info@tempus.ac.rs 

Skip to content