Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u avgustu 2022. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti, tokom avgusta 2022. godine organizuje događaje:

Petak, 12. avgust

Vebinar: Omladinske razmene i volontiranje u inostranstvu – tvoja prilika da upoznaš svet!

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, Fondacija Tempus –  nacionalni Eurodesk centar u Srbiji 12. avgusta u 16 časova organizuje vebinar namenjen svim mladima od 13 do 30 godina koji su zainteresovani za učešće na omladinskim razmenama i programima volontiranja u inostranstvu. Osim toga, svi zainteresovani će imati priliku da saznaju iz prve ruke kako izgleda učešće na omladinskim razmenama, što ih može motivisati da se i sami prijave za neki program mobilnosti u Evropi.

Vebinar se održava u petak, 12. avgusta od 16 do 17 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, najkasnije do 12. avgusta u 12 časova.

Petak, 26. avgust

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u petak, 26. avgusta u 16 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studiranju u Srbiji (dostupni studijski programi, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd). Na vebinaru će detaljnije biti predstavljena ažurirana elektronska verzija kataloga Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, kao i vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita. Učesnici će takođe moći da dobiju odgovore i na praktična pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Radni jezik vebinara je engleski, a zainteresovani strani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara do 26. avgusta u 12 časova.

Stalne aktivnosti tokom avgusta

Sreda, 3, 10, 17. i 31. avgust

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 10-18 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 3, 10, 17. i 31. avgust od 12 do 13 časova.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content