Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u decembru 2022. godine

Utorak, 13. decembar

Vebinar: Korisni resursi za pisanje Erazmus+ projekata 

Vebinar je namenjen predstavnicima svih vrsta organizacija i ustanova aktivnih u oblastima obrazovanja, mladih i sporta, koji planiraju da u narednom pozivu za 2023. godinu učestvuju u pisanju i podnošenju prijava za Erazmus+ projekte. 

Učesnici vebinara će moći da saznaju koje sve besplatne resurse Fondacije Tempus i Evropske komisije mogu da iskoriste prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus+ projekata. Između ostalog, biće reči o platformi Erasmus+ project results, Vodiču za Erazmus+ program, sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, prezentacijama, video tutorijalima, kao i o aktivnostima podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa (info dani, radionice za pisanje projekata, konsultacije). 

Vebinar se održava u utorak, 13. decembra sa početkom u 16 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 13. decembra u podne.

Predavanje: Prepoznaj svoje veštine i interesovanja – 13. decembar, 12.30 do 13.15 časova

U okviru ovog interaktivnog predavanja učenici osnovnih i srednjih škola imaju priliku da opišu svoje veštine, radne navike, osobine i interesovanja i da saznaju kako da ih povežu sa različitim zanimanjima, srednjim školama, radnim mestima i studijskim programima. Učesnici će imati prilike da postave pitanja u vezi sa temom i da iznesu svoje komentare. 

Nastavnici mogu da prijave i organizuju učešće grupe svojih učenika kao deo redovnih školskih aktivnosti (npr. čas odeljenjskog starešine ili aktivnosti tima za karijerno vođenje i savetovanje).  

Vebinar se održava u utorak, 13. decembra 2022. godine od 12.30h do 13.15h. 

Za prijavu za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak registracioni formular, a rok za prijavu je ponedeljak 12. decembar 2022. do 15 časova. Formular je dostupan na ovom linku.

Nakon registracije, svi učesnici će na imejl adresu ostavljenu prilikom registracije dobiti obaveštenje o statusu učešća. Pristupni link i uputstvo za praćenje vebinara biće poslato putem elektronske pošte u narednim danima, a najkasnije nekoliko sati pre početka vebinara. U slučaju da ne primite pomenute mejlove, molimo Vas da proverite folder sa neželjenom poštom (junk/spam), kao i folder promocije (promotions). U slučaju svih tehničkih problema, možete da se obratite Euroguidance centru putem mejl adrese euroguidance@tempus.ac.rs

Vebinar: Izbor srednje škole, 14. decembra 2022. godine, od 12.30 do 13.15 časova

Vebinar „Izbor srednje škole“ namenjen je svim učenicima završnih razreda osnovnih škola kao podrška upravo u izboru i sastavljanju liste želja. Tokom vebinara biće predstavljena česta pitanja i dileme sa kojima se mali maturanti susreću dok razmišljaju o izboru srednje škole i obrazovnog profila, kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja. Učesnici će imati prilike da postave pitanja u vezi sa temom i da iznesu svoje komentare. 

Nastavnici mogu da prijave i organizuju učešće grupe svojih učenika kao deo redovnih školskih aktivnosti (npr. čas odeljenjskog starešine ili aktivnosti tima za karijerno vođenje i savetovanje).  

Vebinar se održava u sredu, 14. decembra 2022. godine od 12.30h do 13.15h. 

Za prijavu za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak registracioni formular, a rok za prijavu je utorak, 13. decembar 2022. do 15 časova. Formular je dostupan na ovom linku.

Nakon registracije, svi učesnici će na imejl adresu ostavljenu prilikom registracije dobiti obaveštenje o statusu učešća. Pristupni link i uputstvo za praćenje vebinara biće poslato putem elektronske pošte u narednim danima, a najkasnije nekoliko sati pre početka vebinara. U slučaju da ne primite pomenute mejlove, molimo Vas da proverite folder sa neželjenom poštom (junk/spam), kao i folder promocije (promotions). U slučaju svih tehničkih problema, možete da se obratite Euroguidance centru putem mejl adrese euroguidance@tempus.ac.rs.

Četvrtak, 22. decembar

Vebinar: Erazmus+ projekti mobilnosti u oblasti mladih

Povodom otvaranja opšteg poziva za podnošenje predloga Erazmus+ projekata za 2023. godinu, Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen predstavnicima organizacija, institucija i neformalnih grupa koje su aktivne u omladinskom sektoru, koji žele da saznaju više o vrstama projekata kroz koje se mogu realizovati mobilnosti mladih i omladinskih radnika.

Pored Erazmus+ KA1 projekata mobilnosti mladih i omladinskih radnika, poseban akcenat će biti stavljen na DiscoverEU projekte inkluzije koji mladim osamnaestogodišnjacima sa smanjenim mogućnostima olakšavaju i omogućavaju učešće u DiscoverEU inicijativi. Dodatno, ukratko će biti predstavljene mogućnosti za mlade koje promoviše evropska mreža Eurodesk.

Vebinar se održava u četvrtak, 22. decembra sa početkom u 16 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 22. decembra u podne.

Stalne aktivnosti tokom novembra

Sreda, 7, 14. i 21. decembar

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1) ili slanjem poruke na imejl: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 7, 14. i 21. decembar od 12 do 13 časova.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content