Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u julu 2023. godine

Sreda, 12. jul

Vebinar: Erazmus+ mreže i platforme za profesionalno usavršavanje nastavnika

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih. Učesnici će moži da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavnje i povezivanje sa kolegama širom Evrope putem Erazmus + platformi i mreža (European School Education PlatformeTwinningEPALEEuroguidanceEuropassEurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus + projektima.

Jednočasovni vebinar se održava u sredu, 12jula, od 16 do 17 časova. Za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 12jula 12 časova. Registracioni formular je dostupan ovde. 

Petak, 14. jul

Vebinar: Šta nakon prijemnog/završnog ispita?

Euroguidance centar evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju, tokom jula organizuje aktivnosti podrške učenicima završnih razreda u izboru srednje škole/fakulteta.

14. jula od 12.30 časova organizuje se vebinar Šta nakon prijemnog/završnog ispita?”tokom koga učenici mogu saznati koje opcije su im na raspolaganju po završetku prvog upisnog roka, kao i više informacija u pogledu priprema za narednu školsku godinu. Prijave za vebinar otvorene su do 13. jula 2023. godine do 15 časova putem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku.

Četvrtak, 20. jul

Vebinar: Kako da se prijavite za CEEPUS razmenu?

Info centar organizuje vebinar namenjen studentima i predavačima na državnim visokoškolskim ustanovama u Srbiji zainteresovanim za odlazak na razmene u okviru CEEPUS programa u akademskoj 2023/24. godini. Osim opštih informacija o programu, na vebinaru će, korak po korak, biti demonstrirano kako se podnose prijave za CEEPUS mobilnosti.

CEEPUS je srednjovropski program univerzitetske razmene koji studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama srednje i jugoistočne Evrope.

Vebinar se održava u četvrtak, 20jula u 15.30 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, najkasnije do 20jula u 12 časova.

Stalne aktivnosti tokom jula

Sreda, 5, 12, 19. i 26. jul

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9-17 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 5, 12, 19. i 26. jul od 12 do 13 časova.

Euroguidance individualne konsultacije

Individualne konsultacije – razgovori sa psihologom/pedagogom za učenike koji imaju dileme u vezi sa izborom srednje škole/fakulteta održavaju se utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova, a obavezno je prethodno zakazivanje putem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku.  

Sve aktivnosti podrške učenicima su besplatne, a više informacija  dostupno je ovde.  

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem imejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content