Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u junu 2023. godine

Sreda, 7. jun

Info sesija: Kako da uspešno registrujete OID broj?

Info centar Fondacije Tempus organizuje info sesiju u sredu, 7. juna od 15.30 do 16.15 časova koja je namenjena predstavnicima svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, organizacija civilnog društva) koje prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima i nemaju registrovan OID broj. U sesiji mogu da učestvuju i svi zainteresovani koji žele da saznaju više o postupku registracije OID broja – jedinstvenog identifikatora za učestvovanje u Erazmus+ projektima.

Na info sesiji će biti predstavljeni koraci za registraciju OID broja.

Prijave su otvorene do 7. juna u 12 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku.

Četvrtak, 8. jun

Vebinar: Letnji međunarodni volonterski kampovi za mlade: ko, šta, gde, kada, kako? 

Fondacija Tempus, kao nacionalni Eurodesk centar Srbije organizuje vebinar u četvrtak, 8. juna od 15.30 do 16.30, za sve mlade koji su zainteresovani da leto 2023. provedu na drugačiji način – učestvovanjem na međunarodnom volonterskom kampu u inostranstvu ili Srbiji.

Godišnje se u svetu organizuje preko 2000 međunarodnih volonterskih radnih kampova. Organizuju ih nacionalni volonterski servisi u saradnji sa lokalnim domaćinima kampova: nevladinim organizacijama, javnim preduzećima i ustanovama, opštinama, privatnim preduzetnicima ili grupama građana zainteresovanim da učine nešto pozitivno za svoju sredinu. Svim zainteresovanim učesnicima, više informacija o navedenim detaljima će pružiti predstavnici Mladih istraživača Srbije i Volonterskog centra Vojvodine.

Prijave su otvorene do 8. juna u 12 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku. 

Ponedeljak, 12.jun

Vebinar: Kako da uspešno kreirate novi Europass CV?

Fondacija Tempus, kao nacionalni Europass centar Srbije, organizuje vebinar u ponedeljak, 12. juna od 15.30 do 16.30 časova, namenjen svim studentima, učenicima, mladima, nastavnicima, zaposlenim osobama i tražiocima posla, kao i svim osobama koje žele da saznaju kako se koristi Europass platforma za formiranje kvalitetne radne biografije.

Tokom vebinara, učesnici će naučiti kako da se registruju na pomenutu platformu, kako da na njoj kreiraju, čuvaju, dele i sa nje izvoze Europass profil (portfolio), radnu biografiju (CV) i propratno (motivaciono) pismo. U nastavku se mogu očekivati i dodatne informacije o funkcionalnostima u svrhu obrazovanja i zapošljavanja koje nudi Europass platforma.

Prijave su otvorene do 12. juna u 12 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku. 

Četvrtak, 29. jun

Vebinar: Kako da se prijaviš za Erazmus Mundus zajednički master program?

Info centar Fondacije Tempus organizuje vebinar u četvrtak 29. juna od 15.30 do 16.30 časova, namenjen svim aktuelnim i svršenim studentima zainteresovanim za konkurisanje za celokupne stipendirane master studije na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa.

Na vebinaru će biti prikazano kako se pretražuje katalog Erazmus Mundus master programa, a učesnicima će na primeru jednog od master programa takođe biti demonstrirano kako se podnose prijave za ove programe.

Prijave su otvorene do 29. juna u 12 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku.

Stalne aktivnosti tokom juna

Sreda 7, 14, 21 i 28. jun 

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji ODI i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9-17 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 7, 14, 21 i 28. jun  od 12 do 13 časova.

Aktivnosti Euroguidance centra

Individualne konsultacije – onlajn razgovori sa psihologom/pedagogom održavaju se utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova, a obavezno je prethodno zakazivanje putem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku. Više informacija o individualnim konsultacijama može se pronaći ovde

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem imejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content