Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u junu 2024. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru svog mesečnog programa aktivnosti tokom juna 2024. godine, organizuje događaje:

Sreda, 5. jun

Vebinar: Kako savladati tremu pred prijemni/završni ispit

Vebinar „Kako da savladaš tremu pred završni/prijemni ispit“ namenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola. U okviru ove teme, učenici imaju priliku da saznaju različite načine za prevazilaženje treme i osmisle svoj plan za suočavanje sa tremom prilikom polaganja završnog ili prijemnog ispita. 

Učesnici vebinara imaće priliku da postave pitanja u vezi sa temom i da iznesu svoje komentare.

Vebinar se održava u sredu, 5. juna, od 12.30 do 13.15 časova. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 4. juna u 15 časova.

Elektronski formular dostupan je na ovom linku.

 

Sreda, 5. jun

Vebinar: Kako da uspešno registrujete organizaciju za učešće u Erazmus+ programu (registracija OID broja)?

Info centar Fondacije Tempus organizuje vebinar koji je prvenstveno namenjen predstavnicima svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, organizacija civilnog društva) koje prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima i nemaju registrovan OID broj. OID broj je jedinstveni identifikator ustanova i organizacija koji se koristi za učestvovanje u Erazmus+ decentralizovanim projektima. Na vebinaru biće predstavljeni koraci za registraciju i sertifikaciju OID broja.

Vebinar se održava u sredu, 5. juna, od 16 do 17 časova. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 5. juna u 12 časova.

Elektronski formular dostupan je na ovom linku.

 

Petak, 7. jun

Vebinar: Šta nakon prijemnog/završnog ispita?

Vebinar „Šta nakon prijemnog/završnog ispita?“ namenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola. Učesnici će imati priliku da analiziraju različite mogućnosti koje im stoje na raspolaganju nakon završnog/prijemnog ispita, kao i da saznaju više o resursima koji mogu da im budu od pomoći pri istraživanju alternativnih rešenja i osmišljavanju ličnog plana akcije. Učesnici vebinara moći će da postave pitanja u vezi sa temom i iznesu svoje komentare.

Vebinar se održava u petak, 7. juna, od 16 do 17 časova. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 6. juna u 15 časova.

Elektronski formular dostupan je na ovom linku.

 

Utorak, 18. jun 

Vebinar: Erazmus+ mreže i platforme za profesionalno usavršavanje nastavnika

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih, koji žele da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje.

Prisutni će imati priliku da čuju više o usavršavanju i povezivanju sa kolegama širom Evrope, putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima. 

Vebinar se održava u utorak, 18. juna, od 16 do 17 časova. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 18. juna u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

 

Sreda, 26. jun

Vebinar: Resursi za pisanje projekata u oblasti mladih

Vebinar je namenjen predstavnicima ustanova, organizacija i udruženja aktivnih u omladinskom sektoru, koji planiraju da učestvuju u pisanju i podnošenju prijava za Erazmus + projekte u oblasti mladih.

Učesnici vebinara moći će da se informišu o prioritetima Erazmus+ programa u oblasti mladih i o besplatnim resursima Fondacije Tempus i Evropske komisije koji su im na raspolaganju prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus+ projekata.

Biće reči i o strateškim dokumentima u oblasti mladih korisnim za pripremu projektne prijave, platformama Erasmus+ and European Solidarity Corps, Erasmus+ Project Results i Salto OTLAS, vodiču za Erazmus+ program, sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, kao i aktivnostima podrške Fondacije Tempus u pripremi projektnih prijava.

Vebinar se održava u sredu, 26. juna, od 16 do 17 časova. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 26. juna do 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

 

Stalne aktivnosti tokom juna 

Sreda, 5, 1219. i 26jun 

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja 

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu. 

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9‒17 časova) ili slanjem poruke na adresu: info@tempus.ac.rs. Sesije mogu da se organizuju i onlajn. Raspoloživi termini su: 5, 1219. i 26jun od 12 do 13 časova

 

Euroguidance individualne konsultacije 

Individualne konsultacije ‒ razgovori sa psihologom/pedagogom za učenike koji su u  dilemi u vezi sa izborom srednje škole/fakulteta održavaju se onlajn ‒ utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova. Obavezno je prethodno zakazivanje popunjavanjem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku.   

Sve aktivnosti podrške učenicima su besplatne, a više informacija o temama i terminima aktivnosti za učenike u narednom periodu dostupno je ovde.

 

Facebook live chat 

Pored imejla i telefona, svi zainteresovani imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije. 

Svake srede, od 16 do 17 časova, i svakog petka, od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus odgovoriće na pitanja koja postavljate putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate sa Fondacijom Tempus telefonom na broj 011 33 42 430 (opcija 1) ili slanjem imejla na adresu info@tempus.ac.rs.

Skip to content