Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u maju 2023. godine

Petak, 19. maj

Radionica: Kako napisati dobar CV?

Radionica ,,Kako napisati dobar CV?“ organizuje se 19. maja 2023. godine od ­­­­­­­­­15 do 16.30­ časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus (Terazije 39, Beograd).

U okviru ove teme, učenici će imati priliku da saznaju iz kojih delova se sastoji dobar CV, koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju, zašto je važna samoprocena veština, koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći, kao i da dobiju korisne savete za izradu svoje radne biografije.

Prijave su otvorene do 10. maja u 15 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku. 

Ponedeljak, 15. maj

Vebinar: Kako se pripremiti za razgovor za posao/praksu? 

Vebinar ,,Kako se pripremiti za razgovor za posao/praksu?“ organizuje se  15. maja 2023. godine od 12.30 do 13.15 časova putem platforme WebinarNinja.

Namenjen je učenicima srednjih škola. Učesnici će imati priliku da saznaju kako da se pripreme za razgovor sa poslodavcem, o čemu je važno da vode računa pre, tokom i nakon samog razgovora i šta bi mogli da očekuju tokom intervjua za posao/praksu, kako bi se što uspešnije pripremili. Učesnici će imati prilike da postave pitanja u vezi sa temom i da se iznesu svoje komentare.

Prijave su otvorene do 12.5.2023. ­­­u 15 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku. 

Utorak, 16. maj

Vebinar: Kako da se prijavite za CEEPUS razmenu? 

Povodom otvaranja konkursa za mobilnosti u okviru CEEPUS programa, Info centar organizuje vebinar namenjen studentima i predavačima na državnim visokoškolskim ustanovama u Srbiji zainteresovanim za odlazak na razmene u okviru ovog programa u akademskoj 2023/24. godini. Osim opštih informacija o programu, na vebinaru će, korak po korak, biti demonstrirano kako se podnose prijave za CEEPUS mobilnosti.

CEEPUS je srednjovropski program univerzitetske razmene koji studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama srednje i jugoistočne Evrope. 

Vebinar se održava u utorak16. maja u 15.30 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, najkasnije do 16. maja u 12 časova

Utorak, 23. maj

Vebinar: Kako da odeš na omladinsku razmenu ili volontiranje u inostranstvu?

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje praktičan, jednočasovni vebinar namenjen studentima, učenicima i mladima od 13 do 30 godina koji žele da saznaju kako se pretražuju mogućnosti za odlazak na omladinsku razmenu ili volontiranje u inostranstvu kroz različite programe i međunarodne organizacije.

Na vebinaru će biti demonstrirano na koji način se mogu koristiti platforme Evropske unije, kako se na njima kreiraju nalozi,  kao i pojedine dodatne funkcionalnosti u svrhu obrazovanja i usavršavanja mladih. Učesnici će se upoznati i sa Eurodesk platformom koja promoviše prilike za mobilnost mladih u inostranstvu.

Vebinar se održava u utorak, 23. maja, sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular do 23. maja u 12 časova.

Utorak, 30. maj 

Vebinar: Kako savladati tremu pred završni ispit?

Vebinar ,,Kako savladati tremu pred završni ispit?“ organizuje se  30. maja 2023. godine od 12.30 do 13.15 časova putem platforme WebinarNinja.

U okviru ove teme učenici imaju priliku da saznaju različite načine za prevazilaženje treme i osmisle svoj plan za suočavanje sa tremom prilikom polaganja završnog ispita.

Prijave su otvorene do 29.5.2023.­­­ u 15 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan ovom linku. 

Učešće u svim aktivnostima Fondacije Tempus je besplatno, a više informacija o temama i terminima aktivnosti za učenike u narednom periodu možete pronaći na ovom linku.  

Stalne aktivnosti tokom maja

Sreda, 3, 10, 17, 24. i 31. maj

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji ODI i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9-17 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 3, 10, 17, 24. i 31. maj od 12 do 13 časova.

Euroguidance individualne konsultacije

Nakon kraće pauze, Euroguidance centar evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju ponovo organizuje individualne konsultacije za učenike koji imaju dileme u vezi izbora srednje škole/fakulteta.  

Individualne konsultacije-razgovori sa psihologom/pedagogom održavaju se onlajn putem, utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova, a obavezno je prethodno zakazivanje putem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku. Više informacija o individualnim konsultacijama može se pronaći ovde

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem imejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content