Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u maju 2024. godine  

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru svog mesečnog programa aktivnosti tokom maja 2024. godine, organizuje događaje: 

Sreda, 8. maj

Vebinar: Kako da podržite dete u procesu donošenja odluke o izboru zanimanja

Roditelji učenika imaće priliku da saznaju na koje načine mogu da podrže svoje dete u procesu donošenja odluke o izboru zanimanja. Za koje korake u izboru zanimanja i daljeg školovanja je posebno važna njihova podrška, kao i da se upoznaju sa različitim primerima kako mogu da pomognu u različitim fazama procesa donošenja odluke.

Vebinar se održava u sredu, 8. maja, od 16 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 7. maja u 15 časova.

Elektronski formular dostupan je na ovom linku.

Sreda, 15. maj 

Vebinar: Akreditovani seminari Fondacije Tempus 

U okviru ovog vebinara predstavićemo besplatne, akreditovane seminare za nastavnike i nastavno-naučno osoblje koje organizuje Fondacija Tempus, sa ciljem da se profesionalno usavršavaju u različitim oblastima. Fondacija Tempus nudi 15 akreditovanih seminara za usavršavanje nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika. Detaljnije o temama i aktivnostima u okviru akreditovanih seminara možete da pročitate ovde.

Vebinar se održava u sredu, 15. maja, od 16 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 15. maja u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Četvrtak, 16. maj

Vebinar: Kako da napišete dobar CV

U okviru ove teme, učenici će imati priliku da saznaju od kojih delova se sastoji dobar CV, koji podaci treba da budu navedeni u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju, zašto je važna samoprocena veština, koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako mogu da se izbegnu, kao i da dobiju korisne savete.

Vebinar se održava u četvrtak, 16. maja, od 12.30 do 13.15 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 15. maja15 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku.

Petak, 17.  maj 

Vebinar: CEEPUS razmene i mogućnosti

Fondacija Tempus − Nacionalna CEEPUS kancelarija organizuje vebinar povodom otvaranja konkursnog roka za podnošenje prijava mrežnih kandidata za učešće u akademskoj razmeni u okviru CEEPUS programa. Vebinar je namenjen studentima i predavačima sa visokoškolskih ustanova u Srbiji, koji su zainteresovani za realizovanje mobilnosti tokom akademske 2024/25. godine.

Učesnici vebinara će imati priliku da se bliže upoznaju sa CEEPUS programom i načinom njegovog sprovođenja, mogućnostima koje program pruža i uslovima za učešće.

CEEPUS je srednjoevropski program univerzitetske razmene koji omogućava kandidatima sa visokoškolskih ustanova u Srbiji da učestvuju u mobilnosti na nekoj od visokoškolskih ustanova iz država članica CEEPUS programa.

Vebinar se održava u petak, 17. maja, od 16 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 17maja u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku

Ponedeljak20. maj 

Vebinar: Istraži prilike za volontiranje sa Eurodesk-om

Nacionalni Eurodesk centar organizuje vebinar namenjen svim mladim osobama, starosti od 18 do 30 godina, kao i osobama koje rade s mladima, a žele da se informišu o mogućnostima volontiranja u inostranstvu, kao i o samoj Eurodesk mreži koja te prilike promoviše.

Učesnici vebinara moći će da se upoznaju sa Eurodesk sajtom i bazom za pretraživanje mogućnosti za mobilnost, ali i da razgovaraju sa predstavnicima Udruženja Svetlost, koje ima ulogu kontakt tačke za program Evropska inicijativa za solidarnost (European Solidarity Corps).

Mladima će biti predstavljeno iskustvo onih koji su volontirali izvan granica Srbije, ali i radili s mladim volonterima.

Vebinar se održava u ponedeljak, 20. maja, od 15.30 do 17 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 20maja u 12 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku

Sreda22. maj 

Vebinar: Kako da se pripremite za razgovor za posao/praksu

U okviru ove teme, učenici će imati priliku da saznaju kako izgleda razgovor za posao, koja su najčešća pitanja poslodavaca i šta je važno da imaju na umu pre, tokom i nakon razgovora. Tokom vebinara dobiće korisne savete koji mogu da im pomognu u pripremi za prvi razgovor za posao/praksu i predstavljanju sebe i svojih kvalifikacija na najbolji mogući način.

Vebinar se održava u sredu, 22. maja, od 12.30 do 13.15 časova, a prijava se vrši popunjavanjem elektronskog formulara, najkasnije do 21maja u 15 časova.

Elektronski formular je dostupan na ovom linku


Stalne aktivnosti tokom maja 

Sreda, 8, 1522. i 29maj 

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja 

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu da se prijave za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu. 

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9‒17 časova) ili slanjem poruke na adresu: info@tempus.ac.rs. Sesije mogu da se organizuju i onlajn. Raspoloživi termini su: 8, 1522. i 29maj od 12 do 13 časova

Euroguidance individualne konsultacije 

Individualne konsultacije ‒ razgovori sa psihologom/pedagogom za učenike koji su u  dilemi u vezi sa izborom srednje škole/fakulteta održavaju se onlajn ‒ utorkom od 10 do 12 i četvrtkom od 14 do 16 časova. Obavezno je prethodno zakazivanje popunjavanjem registracionog formulara koji je dostupan na ovom linku.   

Sve aktivnosti podrške učenicima su besplatne, a više informacija dostupno je ovde.

Facebook live chat 

Pored imejla i telefona, svi zainteresovani imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije. 

Svake srede, od 16 do 17 časova, i svakog petka, od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate sa Fondacijom Tempus telefonom na broj 011 33 42 430 (opcija 1) ili slanjem imejla na adresu info@tempus.ac.rs

Skip to content