Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u martu 2023. godine

Уторак, 7. март

Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката у области спорта

Вебинар је намењен представницима клубова, удружења, организација и установа активних у области спорта, који планирају да учествују у писању и подношењу пријава за Еразмус + пројекте у области спорта.

Учесници вебинара ће моћи да сазнају више информација о приоритетима Еразмус+ програма у области спорта и које бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус + пројеката.

Такође, биће речи о стратешким документима у области спорта корисним за припрему пројектне пријаве, платформама Funding and Tender opportunities и Erasmus+ project results, водичу за Еразмус+ програм, сајту Еразмус+ програма у Србији, као и активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса.

Вебинар се одржава 7. марта 2023. године од 16 до 17 часова. Пријава се врши путем регистрационог формулара који је доступан овде.  

Четвртак, 9. март

Вебинар: Путуј Европом: учествуј у DiscoverEU такмичењу за осамнаестогодишњаке

У циљу промоције DiscoverEU иницијативе и мартовског конкурса, Инфо центар Фондације Темпус организује бесплатан, једночасовни вебинар намењен младима, рођеним од 1. јула 2004 до 30. јуна 2005, као и свима онима који раде са младима: наставницима, омладинским радницима, стручним сарадницима и родитељима. Учесници вебинара ће добити детаљне информације о поступку пријављивања, правилима учешћа, врстама путних пропусница и свим осталим детаљима у вези са учествовањем у DiscoverEU.

Вебинар се одржава 9. марта 2023. године од 16 до 17 часова. Пријава се врши путем регистрационог формулара који је доступан овде.  

Четвртак, 9. март

Вебинар: Шта након матуре?

Вебинар је намењен свим ученицима завршних разреда средње школе.

У оквиру ове теме ученици ће имати прилику да сазнају како да истраже и дефинишу различите опције за своју будућу каријеру, науче о техникама и критеријумима доношења одлука и ресурсима који им могу бити од помоћи у том процесу.

Вебинар се одржава 9. марта 2023. године од 12.30 до 13.15 часова. Пријава се врши путем регистрационог формулара који је доступан овде.  

Вебинар се одржава путем MS Teams платформе и учешће је бесплатно. 

Више информација о вебинарима и најаве наредних датума можете пронаћи на овом линку.  

Четвртак, 17. март 

Вебинар: Како написати добар CV?

Вебинар је намењен ученицима завршних разреда средње школе.

У оквиру ове теме, ученици ће имати прилику да сазнају из којих делова се састоји добар CV, који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу, зашто је важна самопроцена вештина, које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи, као и да добију корисне савете.

Вебинар се одржава у петак, 17. марта од 12.30 до 13.15 часова. Пријава се врши путем регистрационог формулара који је доступан овде.  

Вебинар се одржава путем MS Teams платформе и учешће је бесплатно. 

Више информација о вебинарима и најаве наредних датума можете пронаћи на овом линку. 

Четвртак, 23. март

Вебинар: Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања?

У оквиру ове теме родитељи ученика ће имати прилику да сазнају на које начине могу да подрже своје дете у процесу доношења одлуке о избору занимања, за које кораке у избору занимања и даљег школовања је посебно важна њихова подршка и да се упознају са различитим примерима како у различитим фазама процеса доношења одлуке могу да помогну.

Вебинар се одржава у четвртак, 23. марта од 16 до 17 часова. Пријава се врши путем регистрационог формулара који је доступан овде.  

Вебинар се одржава путем MS Teams платформе и учешће је бесплатно. 

Више информација о вебинарима и најаве наредних датума можете пронаћи на овом линку.  

Сталне активности током марта

Среда, 1, 8, 22. и 29. март

Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а потребна им је подршка при регистрацији ODI и/или PIC броја (јединствени идентификатори који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду.

Индивидуалнe сесијe се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 9-17 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Сесије је могуће организовати и онлајн. Расположиви термини су: 1, 8, 22. и 29. март од 12 до 13 часова.

 

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

Skip to content