Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u martu 2023. godine

Utorak, 7. mart

Vebinar: Resursi za pisanje Erazmus+ projekata u oblasti sporta

Vebinar je namenjen predstavnicima klubova, udruženja, organizacija i ustanova aktivnih u oblasti sporta, koji planiraju da učestvuju u pisanju i podnošenju prijava za Erazmus + projekte u oblasti sporta.

Učesnici vebinara će moći da saznaju više informacija o prioritetima Erazmus+ programa u oblasti sporta i koje besplatne resurse Fondacije Tempus i Evropske komisije mogu da iskoriste prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus + projekata.

Takođe, biće reči o strateškim dokumentima u oblasti sporta korisnim za pripremu projektne prijave, platformama Funding and Tender opportunities i Erasmus+ project results, vodiču za Erazmus+ program, sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, kao i aktivnostima podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa.

Vebinar se održava 7. marta 2023. godine od 16 do 17 časova. Prijava se vrši putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.  

Četvrtak, 9. mart

Vebinar: Putuj Evropom: učestvuj u DiscoverEU takmičenju za osamnaestogodišnjake

U cilju promocije DiscoverEU inicijative i martovskog konkursa, Info centar Fondacije Tempus organizuje besplatan, jednočasovni vebinar namenjen mladima, rođenim od 1. jula 2004 do 30. juna 2005, kao i svima onima koji rade sa mladima: nastavnicima, omladinskim radnicima, stručnim saradnicima i roditeljima. Učesnici vebinara će dobiti detaljne informacije o postupku prijavljivanja, pravilima učešća, vrstama putnih propusnica i svim ostalim detaljima u vezi sa učestvovanjem u DiscoverEU.

Vebinar se održava 9. marta 2023. godine od 16 do 17 časova. Prijava se vrši putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.  

Četvrtak, 9. mart

Vebinar: Šta nakon mature?

Vebinar je namenjen svim učenicima završnih razreda srednje škole.

U okviru ove teme učenici će imati priliku da saznaju kako da istraže i definišu različite opcije za svoju buduću karijeru, nauče o tehnikama i kriterijumima donošenja odluka i resursima koji im mogu biti od pomoći u tom procesu.

Vebinar se održava 9. marta 2023. godine od 12.30 do 13.15 časova. Prijava se vrši putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.  

Vebinar se održava putem MS Teams platforme i učešće je besplatno. 

Više informacija o vebinarima i najave narednih datuma možete pronaći na ovom linku.  

Četvrtak, 17. mart 

Vebinar: Kako napisati dobar CV?

Vebinar je namenjen učenicima završnih razreda srednje škole.

U okviru ove teme, učenici će imati priliku da saznaju iz kojih delova se sastoji dobar CV, koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju, zašto je važna samoprocena veština, koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći, kao i da dobiju korisne savete.

Vebinar se održava u petak, 17. marta od 12.30 do 13.15 časova. Prijava se vrši putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.  

Vebinar se održava putem MS Teams platforme i učešće je besplatno. 

Više informacija o vebinarima i najave narednih datuma možete pronaći na ovom linku. 

Četvrtak, 23. mart

Vebinar: Kako podržati dete u procesu donošenja odluke o izboru zanimanja?

U okviru ove teme roditelji učenika će imati priliku da saznaju na koje načine mogu da podrže svoje dete u procesu donošenja odluke o izboru zanimanja, za koje korake u izboru zanimanja i daljeg školovanja je posebno važna njihova podrška i da se upoznaju sa različitim primerima kako u različitim fazama procesa donošenja odluke mogu da pomognu.

Vebinar se održava u četvrtak, 23. marta od 16 do 17 časova. Prijava se vrši putem registracionog formulara koji je dostupan ovde.  

Vebinar se održava putem MS Teams platforme i učešće je besplatno. 

Više informacija o vebinarima i najave narednih datuma možete pronaći na ovom linku.  

Stalne aktivnosti tokom marta

Sreda, 1, 8, 22. i 29. mart

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji ODI i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 9-17 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 1, 8, 22. i 29. mart od 12 do 13 časova.

 

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content