Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u novembru 2022. godine

Utorak, 15. novembar

Radionica: Kako da sastaviš dobar CV za prijavu na omladinske i studentske razmene, prakse i volontiranja?

U okviru godišnje kampanje Eurodesk mreže pod nazivom “Time to Move” i Erazmus+ nedelje, nacionalni Eurodesk centar u saradnji sa nacionalnim Europass centrom organizuje kratku radionicu za izradu CV-ja, na kojoj će mlade osobe moći da se informišu i kroz praktične primere saznaju kako napisati dobar CV za prijavu na konkurs za praksu, studiranje, volontiranje, kurseve u inostranstvu ili buduće zaposlenje.  

Mladi će saznati iz kojih delova se sastoji dobar CV, koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju, zašto je važna samoprocena veština, koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći, kao i korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata. Saznanja se na radionici usvajaju iskustveno, kroz rad u grupi i korišćenjem Europass platforme

Radionica će se održati uživo, u utorak, 15. novembra od 16.30 do 18 časova u Info centru Fondacije Tempus u Beogradu (Terazije 39, I sprat). Za prijavu učešća potrebno je popuniti registracioni formular, najkasnije do ponedeljka, 14. novembra u 18 časova. Broj učesnika je ograničen. 

Petak, 18. novembar

Vebinar: Kako da se prijaviš za Erazmus Mundus zajednički master program? 

U okviru Erazmus+ nedelje, Info centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen svim aktuelnim i svršenim studentima zainteresovanim za konkurisanje za celokupne stipendirane master studije na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa u akademskoj 2023/2024. godini. Na vebinaru će biti prikazano kako se pretražuje katalog Erazmus Mundus master programa, a učesnicima će na primeru jednog od master programa takođe biti demonstrirano kako se podnose prijave za ove programe.

Vebinar se održava u petak, 18. novembra sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular do 18. novembra u 12 časova. 

Stalne aktivnosti tokom novembra

Sreda, 2, 9, 16, 23.  i 30. novembar

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1) ili slanjem poruke na imejl: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 2, 9, 16, 23.  i 30. novembar od 12 do 13 časova.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content