Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u septembru 2022. godine

Понедељак, 5. септембар

Вебинар: Успешан почетак школске године

У оквиру овог вебинара, ученици основних и средњих школа имаће прилику да сазнају о томе шта је све потребно за успешан почетак школске године. Вебинаром су обухваћене следеће теме: прилагођавање на ново окружење, дефинисање личних циљева, начини за прикупљање потребних информација, организација времена, мотивација за учење и друге.

Вебинар организује Euroguidance центар у оквиру „Недеље школа“, у понедељак, 5. септембра од 12.30 до 13.30 часова. За пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар до петка, 2. септембра у 16 часова.

Среда, 7. септембар

Вебинар за запослене у школама: Могућности коришћења Europass платформе за креирање е-портфолија професионалног развоја

Нови Europass је од сета докумената постао сет дигиталних алата. Овај вебинар је намењен наставницима, стручним сарадницима и руководиоцима школа који желе да се боље упознају са бесплатним Europass алатима и могућностима које пружају. Учесници ће добити препоруке за коришћење Europass платформе као подршке целоживотном развоју и учењу. На примерима који су прилагођени запосленима у области образовања, учесници ће сазнати како могу да граде свој дигитални портфолио, као и да лако пронађу потребне документе и једноставно и безбедно их поделе са другима.

Вебинар организују Europass центар и Информативни центар Фондације Темпус у оквиру „Недеље школа“, у среду, 7. септембра од 16 до 17 часова. За пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар до 7. септембра у 16 часова.

Четвртак, 8. септембар

Вебинар: Савети за успешно учење

У оквиру овог вебинара, ученици основних и средњих школа имаће прилику да сазнају о томе шта је потребно да олакшају процес учења и успешно савладају градиво. Планиране теме су: организација времена, дневно и недељно планирање, стратегије и технике учења. Циљ је да ученици науче да препознају свој стил учења и радне навике, те да одреде циљеве и направе план за текућу школску годину.

Вебинар организује Euroguidance центар у оквиру „Недеље школа“, у четвртак, 8. септембра од 12.30 до 13.30 часова. За пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар до среде, 7. септембра у 16 часова.

Четвртак, 8. септембар

Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката за школе

Вебинар је намењен наставницима, стручним сарадницима и руководиоцима школа које планирају да у наредном периоду пишу и поднесу пријаву за Еразмус+ пројекат. Учесници вебинара ће моћи да сазнају које бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката. Биће речи о платформи Erasmus+ project results, Водичу за Еразмус+ програм, сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео-туторијалима, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације).

Вебинар организује Информативни центар Фондације Темпус у оквиру „Недеље школа“, у четвртак, 8. септембра од 16 до 17 часова. За пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 8. септембра у подне.

Среда, 14. септембар

Вебинар: Актуелни конкурс за Еразмус+ КА1 и КА2 пројекте у области младих

Поводом актуелног другог рока за подношење предлога Еразмус+ децентрализованих КА1 и КА2 пројеката у области младих за 2022. годину (4. октобар у 12 часова), Информативни центар Фондације Темпус организује вебинар са циљем упознавања свих заинтересованих представника организација и установа из Србије активних у сектору младих са могућностима које су на располагању. Присутни ће се упознати са главним обележјима различитих врста КА1 пројеката (КА152- Омладинске размене, КА153- Мобилност омладинских радника, КА154- Пројекти за активно учешће младих, КА154- DiscoverEU пројекти инклузије) као и КА2 пројеката (КА220- Партнерства за сарадњу у облсти младих, КА210- Мала партнерства у области младих), начином њиховог подношења, као и подршком Фондације Темпус која им је притом доступна.

Овај једночасовни вебинар реализује се у среду, 14. септембра од 16 до 17 часова. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, најкасније до 14. септембра у 12 часова.

Среда, 21. септембар

Вебинар: Како да одеш на студентску размену или праксу кроз Еразмус+?

Вебинар је намењен актуелним и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени или пракси у иностранству. На вебинару ће бити речи о условима учешћа на Еразмус+ разменама и праксама, висини и обухвату стипендија, потребној документацији и начину пријаве. 

Вебинар се одржава у среду, 21. септембра од 16 до 17 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак регистрациони формулар, најкасније до 21. септембра у 12 часова.

Петак, 23. септембар

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у петак, 23. септембра од 16 до 17 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (доступни студијски програми, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљена ажурирана електронска верзија каталога Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, као и временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита. Учесници ће такође моћи да добију одговоре и на практична питања у вези са животом у Србији.

Радни језик вебинара је енглески, а заинтересовани страни кандидати се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара до 23. септембра у 12 часова.

Сталне активности током септембра

Среда, 7, 14, 21. и 28. септембар

Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а пoтребна им је подршка при регистрацији OID и/или PIC броја (јединствени идентификатори који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду.

Индивидуалнe сесијe се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Сесије је могуће организовати и онлајн. Расположиви термини су: 7, 14, 21. и 28. септембар од 12 до 13 часова.

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. У овом тренутку, разговори се обављају искључиво путем Скајпа, а свој разговор можете заказати попуњавањем кратког регистрационог формулара.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

Skip to content