Aktivnosti informativnog centra Fondacije tempus u oktobru 2022. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti, tokom oktobra 2022. godine organizuje događaje:

Učešće u događajima drugih organizacija

Utorak, 11. oktobar

Vebinar: Kako da se prijavite za CEEPUS razmenu?

Povodom otvorenog konkursa za mobilnosti u okviru CEEPUS programa, Info centar organizuje vebinar namenjen studentima i predavačima na državnim visokoškolskim ustanovama u Srbiji zainteresovanim za odlazak na razmene u okviru ovog programa u akademskoj 2022/23. godini. Osim opštih informacija o programu, govoriće se i o mogućnostima i načinu prijave za razmene u okviru CEEPUS programa.

CEEPUS je srednjoevropski program univerzitetske razmene koji studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama srednje i jugoistočne Evrope. 

Vebinar se održava u utorak11. oktobra u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, najkasnije do 11. oktobra u 1časova

Sreda, 26. oktobar

Vebinar: Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi

Vebinar je namenjen svim mladim osobama do 30 godina, kao i osobama koje rade sa mladima (omladinski radnici), koji žele da se informišu o prilikama za mobilnost mladih u Evropi, kao i o samoj Eurodesk mreži koja te prilike promoviše. Učesnici vebinara će moći da se upoznaju sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i sa mapama aktivnosti namenjenim mladima.

Vebinar organizuje Fondacija Tempus – nacionalni Eurodesk centar u Srbiji, u sklopu kampanje „Time to move“ koju evropska mreža Eurodesk sprovodi svakog oktobra širom Evrope.

Vebinar se održava u sredu, 26. oktobra od 16 do 17 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, najkasnije do 26. oktobra u 12 časova.

Učešće u događajima drugih organizacija

Utorak, 18. oktobar

Sajam stipendija u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, Kragujevac

Predstavnici Fondacije Tempus učestvovaće na Sajmu stipendija u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, koja se održava onlajn, 18. oktobra od 14 do 15 časova. Studentima Univerziteta u Kragujevcu će biti predstavljene mogućnosti za studentske razmene i prakse kroz programe Erazmus+, kao i za celokupne master studije na Erazmus Mundus zajedničkim master programima. Takođe, studentima će biti predstavljena i nova Europass platforma kao pomoćni alat u celoživotnom upravljanju obrazovanjem i karijerom.

Stalne aktivnosti tokom oktobra

Sreda, 5, 12, 19.  i 26. oktobar

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 10-18 časova) ili slanjem poruke na imejl: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 5, 12, 19.  i 26. oktobar od 12 do 13 časova.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content