EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove – „Uključi: veštine za inkluzivno obrazovanje odraslih“

Fondacija Tempus – Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih (EPALE) u Republici Srbiji, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu „Uključi: Veštine za inkluzivno obrazovanje odraslih“.

EPALE mreža je u 2023. godini istakla tri tematske celine kao okosnicu inicijativa i aktivnosti na kojima je fokus zajednice za obrazovanje odraslih tokom Evropske godine veština. Ovaj konkursni poziv za dostavljanje tekstova oslanja se na tematski fokus koji poziva praktičare i profesionalce u oblasti obrazovanja odraslih da predstave mogućnosti i dobre prakse koje doprinose razvoju metodologija koje neguju jednakost i inkluziju, sa posebnom pažnjom na ranjive grupe učenika,  građane trećih zemalja i osobe kojima je potrebno obrazovanje za sticanje osnovnih veština.

Pozivamo Vas da podelite svoja iskustva, znanja i inicijative o tome koja je uloga obrazovanja odraslih u prepoznavanju i vrednovanju različitosti; kako možemo obrazovanjem da uključimo građane trećih zemalja da aktivno učestvuju i doprinose razvoju društva; na koji način da pružimo podršku zapošljavanju žena i njihovom angažovanom učešću u obrazovanju; kako da osnažimo odrasle koji imaju prepreke u učenju ili kojima je potrebno obrazovanje za sticanje osnovnih veština, kao i mlade odrasle, posebno iz osetljivih i teže zapošljivih grupa.

Cilj nagradnog poziva je da promoviše organizacije i pojedince koji inoviraju i transformišu obrazovanje odraslih, pospešuju inkluziju i celoživotno učenje, pokreću inicijative za unapređenje veština i profesionalni razvoj odraslih, sa akcentom na one zajednice koje su posvećene osnaživanju niskokvalifikovanih odraslih i osetljivih grupa kojima je potrebna podrška.

Autor najboljeg teksta na konkursu kao nagradu dobiće priliku da učestvuje na konferenciji International Conference On Education And E-Learning koja se 27. septembra 2023. godine održava u Rimu, u Italiji. Odabranom autoru biće obezbeđeno učešće na konferenciji u svojstvu slušaoca*, troškovi kotizacije za učešće na konferenciji, troškovi smeštaja i troškovi povratnog putovanja od Beograda do mesta održavanja konferencije.

*Napominjemo da učešće u ovom konkursu ne podrazumeva mogućnost učešća na konferenciji u ulozi izlagača.

Za učešće na konkursu potrebno je da:

  • budete registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete da se registrujete putem sledećeg linka. Video-uputstvo za registrovanje profila na EPALE mreži putem EU login naloga možete da pogledate ovde;
  • napišete autorski članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500, dok je maksimalni broj 2000. Primere članaka možete da pogledate na ovom linku;
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu bloga putem ovog linka. Potrebno je da budete prijavljeni kako biste pristupili delu za kreiranje sadržaja;
  • poznajete engleski jezik na nivou B1.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 10. septembar  2023. godine do 23.59 časova. 

*Molimo vas da ispred naslova svog teksta stavite naznaku „za nagradni konkurs.

Napomena:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednog autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatraće se učesnikom u konkursu.  Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži delove teksta drugih autora, neophodno je da dostavite njihovu saglasnost da tekst bude razmatran za učešće u konkursu u ime korisnika koji ga je postavio. Pobednik konkursa može da bude samo korisnik koji je postavio tekst.

Autori tekstova koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju na engleskom jeziku putem platforme Teams. Konačnu odluku o izboru doneće komisija na osnovu relevantnosti teksta i obavljenih razgovora.

Obaveštenje o statusu vašeg teksta biće vam poslato nakon procesa selekcije, na imejl-adresu koju ste naveli prilikom registracije na platformi.

Autor nagrađenog teksta imaće obavezu da, po povratku sa konferencije, napiše tekst o njoj i postavi ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po njenom završetku. EPALE nacionalni tim za podršku biće na raspolaganju za dodatne informacije, savete i sugestije pri izradi teksta.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanja teksta na platformu možete da nam se obratite slanjem upita na imejl-adresu adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona 011 33 42 430, opcija 3.

Skip to content