EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove – kultura i kreativnost u obrazovanju odraslih kao važna karika u razvoju celoživotnog pristupa učenju

Fondacija Tempus – Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih (EPALE) u Republici Srbiji, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu

„Kultura i kreativnost u obrazovanju odraslih kao važna karika u razvoju celoživotnog pristupa učenju“.

U skladu sa jednim od tematskih fokusa u EPALE zajednici ove godine, dijalog među kulturama, kulturna participacija i kreativnost u obrazovanju odraslih su istaknuti kao glavni pokretači društvene kohezije. Pozivamo vas da podelite svoja razmišljanja, dobre prakse i inicijative o kreativnosti i kulturi u obrazovanju odraslih.

Cilj ovog konkursnog poziva je da promoviše kreativne prakse i kulturno obrazovanje u oblasti obrazovanja odraslih, i sagleda kako uz celoživotni pristup učenju možemo pospešiti razvoj kompetencija za celoživotno učenje.

Autor najboljeg teksta na konkursu kao nagradu dobiće priliku da učestvuje na internacionalnoj konferenciji u organizaciji NSS EPALE Turska koja se u martu 2022. godine održava u Antaliji. Radni jezik konferencije je engleski jezik. Odabranom autoru će biti obezbeđeno učešće na konferenciji u svojstvu posetioca*, troškovi kotizacije za učešće na konferenciji, troškovi smeštaja, putni troškovi povratnog putovanja od Beograda do mesta održavanja konferencije.

*Napominjemo da učešće u ovom konkursu ne podrazumeva mogućnost učešća na konferenciji u ulozi izlagača.

Za učešće na konkursu potrebno je:

  • da ste registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete se registrovati putem sledećeg linka;
  • da napišete autorski članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500, dok je maksimalni broj reči 2000. Primere članaka možete pogledati na ovom linku;
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu bloga putem ovog linka. Potrebno je da budete ulogovani kako biste pristupili delu za kreiranje sadržaja;
  • poznavanje engleskog jezika na nivou B1.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 3. mart 2022. godine do 23:59 časova. 

*Molimo vas da ispred naslova vašeg teksta stavite naznaku „za nagradni konkurs.

Napomena:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednog autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatraće se učesnikom u konkursu.  Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži delove teksta nekog drugog autora, neophodno je dostaviti saglasnost tih autora da se slažu da njihov tekst bude razmatran za učešće u konkursu u ime korisnika koji je postavio tekst. Pobednik na konkursu može biti samo korisnik koji je postavio tekst.

Autori tekstova koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju na engleskom jeziku putem platforme Teams. Konačnu odluku o izboru, komisija će doneti na osnovu relevantnosti teksta i obavljenih razgovora.

Obaveštenje o statusu vašeg teksta biće vam poslato nakon procesa selekcije, putem elektronske adrese koju ste naveli prilikom registracije na platformu.

Autor nagrađenog teksta imaće obavezu da, po povratku sa konferencije, napiše jedan tekst o konferenciji i postavi ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku konferencije. EPALE nacionalni tim za podršku će biti na raspolaganju za dodatne informacije, savete i sugestije pri izradi teksta.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanja teksta na platformu možete nam se obratiti slanjem upita na i-mejl adresu: adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona: 011 33 42 430, opcija 3.

Skip to content