EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove – Primeri dobre prakse u uključivanju odraslih polaznika u obrazovne aktivnosti

Fondacija Tempus – Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih (EPALE) u Republici Srbiji, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu „Uključivanje odraslih polaznika u obrazovne aktivnosti“.

Pozivamo vas da sa EPALE zajednicom podelite primere dobre prakse, metode i tehnike koje koristite u radu kako biste uključili što veći broj odraslih polaznika u obrazovne aktivnosti.

Cilj poziva je promovisanje najboljih praksi, inovativnih metoda učenja, pojedinaca, organizacija i institucija u oblasti obrazovanja odraslih u Republici Srbiji. Od prijavljenih se očekuju tekstovi koji će doprineti promociji obrazovanja odraslih u Srbiji, angažovati stručnjake i relevantne organizacije da se uključe i doprinesu razvoju obrazovanja odraslih.

Autor najboljeg teksta na konkursu kao nagradu dobiće priliku da učestvuju u Međunarodnom andragoškom simpoziju, koji se održava 20.10.-22.10.2021. godine u Sv. Martinu na Muri u Hrvatskoj. Više informacija o temama i programu onlajn konferencije možete pogledati na zvaničnom sajtu ovog događaja.

Odabranom autoru će biti obezbeđeno učešće na konferenciji u svojstvu posetioca*, troškovi kotizacije za učešće na konferenciji, troškovi smeštaja, putni troškovi povratnog putovanja od Beograda do mesta održavanja konferencije.

*Napominjemo da učešće u ovom konkursu ne podrazumeva mogućnost učešća na konferenciji u ulozi izlagača. 

Za učešće na konkursu potrebno je:

  • da ste registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete se registrovati putem sledećeg linka. Uputstvo za registraciju možete pronaći ovde.
  • da napišete autorski članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500, dok je maksimalni broj reči 2000. Primere članaka možete pogledati na ovom linku.
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu bloga putem ovog linka. Potrebno je budete ulogovani da biste pristupili delu za kreiranje sadržaja.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 10. oktobar 2021. godine do 23:59 časova. 

*Molimo vas da ispred naslova vašeg teksta stavite naznaku za nagradni konkurs.

Napomena:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednog autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatraće se učesnikom u konkursu.  Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži delove teksta nekog drugog autora, neophodno je dostaviti saglasnost tih autora da se slažu da njihov tekst bude razmatran za učešće u konkursu u ime korisnika koji je postavio tekst. Pobednik na konkursu može biti samo korisnik koji je postavio tekst.

Komisija će nakon roka za podnošenje radova doneti odluku o izboru najboljeg teksta.

Obaveštenja o statusu vašeg teksta, datumu objavljivanja i rezultatima poziva biće vam poslata nakon procesa selekcije, putem elektronske adrese koju ste naveli prilikom registracije na platformu.

Autor nagrađenog teksta imaće obavezu da, po povratku sa konferencije, napiše jedan tekst o konferenciji i postavi ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku konferencije. EPALE nacionalni tim za podršku će biti na raspolaganju za dodatne informacije, savete i sugestije pri izradi teksta.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanja blog članka na platformu možete nam se obratiti slanjem upita na i-mejl adresu: adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona: 011 33 42 430, opcija 3.

Skip to content