EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove – Zajednice koje uče

Fondacija Tempus – Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih (EPALE) u Republici Srbiji, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu „Zajednice koje uče“.

Konkursni poziv za dostavljanje tekstova je u skladu sa jednim od četiri glavna tematska fokusa u EPALE zajednici ove godine oko koje oscilira misija EPALE mreže kao najveće zajednice za obrazovanje odraslih u Evropi. Naime, neke od ključnih tačaka ovog tematskog fokusa su: predstavljanje dobrih praksi, tekućih projekata i vrednih nacionalnih i transnacionalnih inicijativa. Fokus je posebno  usmeren ka zajednicama za učenje na radnom mestu, novom razumevanju zajednica za učenje u virtuelnim, fizičkim i kombinovanim prostorima za učenje, razvoju pametnih gradova i tzv. trećih prostora za učenje.

Pozivamo vas da period praznika iskoristite da sa EPALE zajednicom podelite svoja zapažanja, dobre prakse i priče o inicijativama ustanova i organizacija za koje znate da vredno rade ili kojih ste Vi deo, vrednim projektima koji donose pozitivne promene, unapređuju i kroz obrazovanje otvaraju nove mogućnosti u svim aspektima ljudskog delovanja, doprinose koheziji, jačanju i razvoju društva u celini.

Cilj ovog nagradnog poziva je da promoviše organizacije koje inoviraju i transformišu obrazovanje odraslih, pospešuju inkluziju i celoživotno učenje, pokreću inicijative za unapređenje veština i profesionalni razvoj odraslih, sa posebnim akcentom na one zajednice koje su posvećene osnaživanju niskokvalifikovanih odraslih i osetljivih grupa kojima je potrebna podrška.

Autor najboljeg teksta na konkursu kao nagradu dobiće priliku da učestvuje na XI Međunarodnom Andragoškom simpozijumu koji koja se održava od 21. do 24. februara 2023. godine uživo u Splitu, u Hrvatskoj. Odabranom autoru će biti obezbeđeno učešće na konferenciji u svojstvu posetioca*, troškovi kotizacije za učešće na konferenciji, troškovi smeštaja, putni troškovi povratnog putovanja od Beograda do mesta održavanja konferencije.

*Napominjemo da učešće u ovom konkursu ne podrazumeva mogućnost učešća na konferenciji u ulozi izlagača.

Za učešće na konkursu potrebno je:

  • da ste registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete se registrovati putem sledećeg linka;
  • da napišete autorski članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500, dok je maksimalni broj reči 2000. Primere članaka možete pogledati na ovom linku;
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu blogaputem ovog linka. Potrebno je da budete prijavljeni kako biste pristupili delu za kreiranje sadržaja;
  • poznavanje engleskog jezika na nivou B1.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 27. januar 2023. godine do 23:59 časova. 

*Molimo vas da ispred naslova vašeg teksta stavite naznaku „za nagradni konkurs.

Napomena:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednog autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatraće se učesnikom u konkursu.  Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži delove teksta nekog drugog autora, neophodno je dostaviti saglasnost tih autora da se slažu da njihov tekst bude razmatran za učešće u konkursu u ime korisnika koji je postavio tekst. Pobednik na konkursu može biti samo korisnik koji je postavio tekst.

Autori tekstova koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju na engleskom jeziku putem platforme Teams. Konačnu odluku o izboru, komisija će doneti na osnovu relevantnosti teksta i obavljenih razgovora.

Obaveštenje o statusu vašeg teksta biće vam poslato nakon procesa selekcije, putem elektronske adrese koju ste naveli prilikom registracije na platformu.

Autor nagrađenog teksta imaće obavezu da, po povratku sa konferencije, napiše jedan tekst o konferenciji i postavi ga u formi bloga na EPALE platformu najkasnije u roku od 15 dana po završetku konferencije. EPALE nacionalni tim za podršku će biti na raspolaganju za dodatne informacije, savete i sugestije pri izradi teksta.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanja teksta na platformu možete nam se obratiti slanjem upita na i-mejl adresu: adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona: 011 33 42 430, opcija 3.

Skip to content