ЕПАЛЕ наградни конкурс – Учествовање на међународној конференцији у Португалу

Фондација Темпус, Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – EPALE Србија, објављује позив за достављање текстова на тему ”Како повећати учешће рањивих група у образовању одраслих“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

Аутори најбољих текстова на конкурсу имаће прилику да учествују у међународној конференцији: ”Образовање одраслих као ресурс за трансформацију” која се одржава у португалском граду Коимбри, 7-9. новембра, 2019. године. Награђеним ауторима биће обезбеђено учешће у својству посетилаца, при чему ће бити обезбеђени: учешће у конференцији, смештај, транспорт на релацији Београд-Коимбра, као и трошкови дневница.

Више информација о темама и програму конференције налазе се на званичном сајту.

 

*Напомињемо да учешће у овом конкурсу не подразумева могућност учешћа на конференцији у улози излагача.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • да сте регистровани на EPALE платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка. Упутство за регистрацију можете пронаћи овде.
  • да напишете чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број речи за унос је 500 док је максимални број речи 2000. Примере чланака можете погледати на овом линку.
  • да поставите написани текст на EPALE платформу у виду блога путем овог линка. Потребно је будете улоговани да бисте приступили делу за креирање садржаја.

*Молимо вас да испред наслова вашег текста ставите назнаку ”за наградни конкурс”

Рок за постављање текста на ЕПАЛЕ платформу је 19. октобар, 2019. године до 23:59 часова.

 

Радни језик конференције је енглески, те ће са потенцијалним учесницима конференције бити организован интервју на енглеском језику путем Skype -а или уживо.

Од пријављених се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији, ангажовати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих. Охрабрујемо Вас да са EPALE заједницом поделите примере добре праксе, као и да промовишете могуће идеје за даљи рад у овој области (можете се позвати на линкове ка примерима добре праксе, публикацијама које желите да промовишите, итд.).

 

Аутори награђених текстова имају обавезу да, по повратку са конференције, напишу један текст о конференцији и поставе га у форми блога на EPALE платформу најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. EPALE национални тим за подршку је на располагању за додатне информације, савете и сугестије при изради текста.

За све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављањем чланка на платформу можете нам се обратити слањем упита на и-мејл адресу: adult-education@tempus.ac.rs или позивом на број телефона: 011 33 42 430, опција 3.