EPALE nagradni konkurs za najbolje tekstove – Primeri dobre prakse u elektronskom učenju u obrazovanju odraslih

Fondacija Tempus – Nacionalni tim za podršku Evropske platforme za obrazovanje odraslih (EPALE)u Republici Srbiji, objavljuje poziv za dostavljanje tekstova na temu „Primeri dobre prakse u elektronskom učenju u obrazovanju odraslih“.

Pozivamo vas da sa EPALE zajednicom podelite primere dobre prakse i inovativnih metoda elektronske nastave u radu sa odraslim polaznicima, IKT alata koji se koriste, kao i načina njihovog korišćenja, a koji omogućavaju kvalitetno izvođenje elektronske nastave u vreme krize izazvane pandemijom korona virusa.

Cilj poziva je promovisanje najboljih praksi, inovativnih metoda učenja, pojedinaca, organizacija i institucija u oblasti obrazovanja odraslih u Republici Srbiji. Od prijavljenih se očekuju tekstovi koji će doprineti promociji obrazovanja odraslih u Srbiji, angažovati stručnjake i relevantne organizacije da se uključe i doprinesu razvoju obrazovanja odraslih.

Autori najboljih tekstova na konkursu kao nagradu dobiće plaćenu kotizaciju za učešće u međunarodnoj onlajn konferenciji o elektronskom učenju i inovativnim pedagogijama pod nazivom Prevazilaženje socijalne distance: nove prakse u elektronskom učenju, koja će biti održana putem interneta u periodu 5-6. maja 2021. godine, na engleskom jeziku. Više informacija o temama i programu onlajn konferencije možete pogledati na zvaničnom sajtu ovog događaja.

*Napominjemo da učešće u ovom konkursu ne podrazumeva mogućnost učešća na konferenciji u ulozi izlagača.

Za učešće na konkursu potrebno je:

  • da ste registrovani na EPALE platformi. Ukoliko nemate registrovani profil, možete se registrovati putem sledećeg linka. Uputstvo za registraciju možete pronaći ovde, a video uputstvo ovde.
  • da napišete autorski članak na srpskom ili engleskom jeziku u skladu sa zadatom temom konkursa. Minimalni broj reči za unos je 500, dok je maksimalni broj reči 2000. Primere članaka možete pogledati na ovom linku.
  • da postavite napisani tekst na EPALE platformu u vidu bloga putem ovog linka. Potrebno je budete ulogovani da biste pristupili delu za kreiranje sadržaja.

Rok za postavljanje teksta na EPALE platformu je 18. april 2021. godine do 23:59 časova.

*Molimo vas da ispred naslova vašeg teksta stavite naznaku za nagradni konkurs.

Napomena 1:

Novi EPALE veb-sajt će uskoro biti pušten u rad. Iz tog razloga, u toku perioda od nekoliko dana, počev od 8. aprila, platforma će biti dostupna samo za čitanje i neće biti moguće prijaviti se na svoj profil i postaviti novi sadržaj. Nakon ovog tranzicionog perioda od nekoliko dana, opet ćete biti u mogućnosti da postavljatesadržaj i da koristite sve ostale EPALE funkcionalnosti. Ukoliko u ovom periodu budete sprečeni da postavite blog članak na platformu, svoj tekst nam možete poslati na mejl adresu adult-education@tempus.ac.rs.

Napomena 2:

Postavljeni tekst se smatra jedinstvenom prijavom jednog autora. Korisnik koji postavi autorski tekst na svom profilu smatraće se učesnikom u konkursu.  Ukoliko postavljeni tekst ima više autora ili sadrži delove teksta nekog drugog autora, neophodno je dostaviti saglasnost tih autora da se slažu da njihov tekst bude razmatran za učešće u konkursu u ime korisnika koji je postavio tekst. Pobednik na konkursu može biti samo korisnik koji je postavio tekst.

Napomena 3:

Ukoliko planirate da učestvujete na konkursu Priče iz EPALE zajednice” (EPALE Community Stories)možete pisati o istoj temi, uz poštovanje formalnih uslova propisanih ovim konkursom (dužina teksta 500-2000 reči).

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, kao i tehničkom podrškom prilikom registracije ili postavljanja blog članka na platformu možete nam se obratiti slanjem upita na i-mejl adresu: adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona: 011 33 42 430, opcija 3.

Skip to content