Erazmus+ nedelja

Fondacija Tempus, po osmi put, organizuje Erazmus+ nedelju, tokom koje je planiran veliki broj aktivnosti posvećenih informisanju svih zainteresovanih o mogućnostima koje nudi Erazmus+ program. 

Erazmus+ nedelja će trajati u periodu od 27. novembra do 1. decembra 2023. godine, a tom prilikom biće organizovane brojne radionice i vebinari, dok će održavanje onlajn Informativnih dana biti odloženo za 13. i 14. decembar jer se očekuje nešto kasnije objavljivanje Opšteg poziva za podnošenje prijava za Erazmus+ projekte za 2024 godinu.

U nastavku možete da pogledate raspored aktivnosti koje ćemo organizovati tokom Erazmus+ nedelje:

Ponedeljak, 27.11.2023. 
 
Utorak, 28.11.2023.
 
Četvrtak, 30.11.2023.
 
Petak, 1.12.2023.
Radionica: Kako da uspešno kreirate novi Europass CV?
 

Nacionalni Europass centar Srbije – Fondacija Tempus organizuje radionicu uživo, u prostorijama Informativnog centra (Terazije 39, sprat, Beograd), u ponedeljak, 27. novembra od 15 do 17 časova.

Radionica je deo aktivnosti u okviru Erazmus+ nedelje i namenjena je svim studentima, učenicima, mladima, nastavnicima, zaposlenim osobama i onima u potrazi za poslom, kao i svim osobama koje žele da saznaju kako se koristi Europass platforma za formiranje kvalitetne radne biografije.

Naučiće kako da se registruju na pomenutu platformu, kako da na njoj kreiraju, čuvaju, dele i sa nje izvoze Europass profil (portfolio), radnu biografiju (CV) i propratno (motivaciono) pismo. U nastavku mogu da očekuju i dodatne informacije o funkcionalnostima u svrhu obrazovanja i zapošljavanja koje nudi Europass platforma.

Radionica se održava 27. novembra od 15 do 17 časova. Prijave za radionicu su otvorene do 27. novembra u 12 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku.

Vebinar: Evropska platforma za obrazovanje u školama

Fondacija Tempus vas sa zadovoljstvom poziva na vebinar koji će se održati u utorak, 28. novembra 2023. godine sa početkom u 16:00. Tema ovog jednočasovnog vebinara je „Evropska platforma za obrazovanje u školama“.

Predstavićemo sadržaje koji su dostupni na ovoj platformi Evropske komisije, koja je objedinila najveću evropsku mrežu nastavnika – eTwinning, i stručne i informativne sadržaje sa platforme School Education Gateway. Vebinar je namenjen zaposlenima – nastavnom osoblju, stručnim saradnicima i rukovodstvu u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, kao i kreatorima obrazovnih politika, istraživačima i ekspertima u oblasti obrazovanja, koji na novoj objedinjenoj platformi, European School Education Platform, mogu da pronađu zanimljive sadržaje i prilike za profesionalno usavršavanje i povezivanje za kolegama širom Evrope.

Vebinar će se održati u utorak, 28. novembra sa početkom u 16:00 časova, a za prijavu je potrebno da do 27. novembra do kraja dana (23:59) popunite kratak prijavni formular.

Vebinar: Eurydice i Youth Wiki mreže kao resursi za informisanje o obrazovnim i omladinskim politikama u Evropi
 

Fondacija Tempus vas sa zadovoljstvom poziva na vebinar koji će se održati u četvrtak, 30. novembra sa početkom u 15 časova na temu ,,Eurydice i Youth Wiki mreže kao resursi za informisanje o obrazovnim i omladinskim politikama u Evropi“.

Eurydice mreža ima za cilj prikupljanje i prikazivanje podataka o obrazovnim sistemima u Evropi. U njen rad su uključene nacionalne agencije iz 37 zemalja Evrope koje učestvuju i u Erazmus+ programu. Ova mreža proizvodi vredne resurse koji mogu biti od koristi nastavnicima, istraživačima i donosiocima odluka u oblasti obrazovnih politika. Među resursima Eurydice mreže izdvajaju se opisi nacionalnih sistema obrazovanja, uporedne studije i tematski izveštaji na brojne teme, kao i vesti i članci o aktuelnim temama u oblasti obrazovanja u Evropi.

Youth Wiki mreža je onlajn enciklopedija koja daje ažuran i sveobuhvatan pregled omladinskih politika širom Evrope i kao takva može biti koristan resurs svima koji su zainteresovani za temu omladinskih politika (mladima, studentima, istraživačima, omladinskim radnicima, donosiocima odluka i drugima). Pojedincima i organizacijama koje planiraju međunarodne projekte saradnje u oblasti mladih, Youth Wiki može pomoći kako bi se detaljnije informisali o kontekstu omladinskog rada u različitim državama Evrope.

Tokom ovog vebinara prijavljeni učesnici će imati prilike da saznaju više o Eurydice i Youth Wiki platformama i mogućnoctima koje one pružaju.

Vebinar se održava u četvrtak, 30. novembra, sa početkom u 15 časova, a za prijavu učešća je potrebno popuniti registracioni formular, do 28. novembra u 12 časova.

Kako da pronađete partnere za Erazmus+ projekte?
 

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen predstavnicima organizacija i ustanova aktivnih u sektorima obrazovanja, mladih i sporta koji žele da se informišu o dostupnim resursima koji mogu da olakšaju povezivanje sa kolegama širom Evrope i pronalaženje partnera za učešće u Erazmus+ projektima.

Učesnici će moći da se upoznaju sa bazom svih do sada odobrenih Erazmus+ projekata, platformama i mrežama koje su deo Erazmus+ programa, kao i drugim alatima za pronalaženje partnerskih organizacija u inostranstvu.

Vebinar se održava 30. novembra, od 16 do 17 časova. Prijave za vebinar su otvorene do 30. novembra u 12 časova popunjavanjem elektronskog formulara koji je dostupan na ovom linku.

Vebinar: Kreiranje kvalitetnog sadržaja – Pretraga i postavljanje resursa na EPALE mreži
 

Fondacija Tempus – EPALE nacionalni tim za podršku u petak, 1. decembra 2023. godine u 16.00 časova organizuje EPALE vebinar „Kreiranje kvalitetnog sadržaja – Pretraga i postavljanje resursa na EPALE mreži“. 

U toku ovog jednočasovnog vebinara govorićemo o EPALE mreži kao najvećoj zajednici za oblast obrazovanja odraslih u Evropi i elektronskoj platformi na kojoj su dostupni veoma korisni resursi i alati za sve edukatore i praktičare u ovoj oblasti. Na vebinaru će biti reči o tome kako možete da se pridružite mreži, kreirate kvalitetan sadržaj na platformi i na taj način doprinesete izgradnji baze znanja, promovisanju projektnih inicijativa i deljenju dobrih praksi sa kolegama širom Evrope.  Tokom vebinara ćemo razgovarati o pretraživanju i postavljanju resursa na EPALE mrežu, ali i o zaštiti autorskih prava prilikom objavljivanja resursa na platformi.

Vebinar je namenjen svim zainteresovanima, bez obzira na to da li su registrovani na EPALE platformi.

Da biste se prijavili za ovaj događaj potrebno je da popunite registracioni formular. Registracioni formular će biti otvoren do četvrtka, 30. novembra 2023. godine do 23:59 časova. Nakon popunjavanja formulara, prijavljeni učesnici će, na dan održavanja vebinara, dobiti mejl sa linkom ka događaju. Vebinar se održava putem platforme MS Teams.

*Napomena: U slučaju da ne dobijete imejl nakon prijave, proverite folder Neželjena pošta/Junk/Spam.

Skip to content